Bjørnsonstipendet til Schade

Ingvild Schade (Foto: Håkon Borg)

Ingvild Schade tildeles Bjørnsonstipendet 2020.

─ Ingvild Schade sjonglerer ord og handling på overraskende måter, og skildrer både alvor og humor med god penn. Med Bjørnsonstipendet håper vi hun vil fortsette å svinge pennen, sier Trine Stensen i Bokhandlerforeningen.

Ingvild Schade (f. 1987) er fra Drammen og bor i Oslo. Hun har skrevet romanene Bergverket (2019) og Drammens rekordbok (2014) og er utdannet fra Skrivekunstakademiet i Hordaland. Hun er også tegner og har selv illustrert romanen Drammens rekordbok.

– Årets stipendvinner utmerker seg gjennom fantasifulle, særegne karakterer som tar leserne med på både komiske, tragiske og dramatiske opplevelser, sier Johild Kosberg Bredin, festivalsjef for Bjørnsonfestivalen, og legger til:

– Vi gleder oss til å presentere Ingvild Schade for publikum, og til å få høre mer om hennes litterære metoder.

Om Bjørnsonstipendet

Stipendet tildeles en forfatter det er grunn til å knytte betydelige forventninger til og som fortrinnsvis er i etableringsfasen. Stipendet er på kr 25.000 og tidspunkt for utdelingen av stipendet vil bli offentliggjort i forbindelse med lanseringen av Bjørnsonfestivalens program for 2020.

Det er det litterære råd i Forfatterforeningen som utgjør juryen i samarbeid med Bjørnsonfestivalen og Bokhandlerforeningen.