Disse kan få LO-pris

NOMINERT: Amalie Kasin Lerstang (Foto: Kristine Helliesen)

Amalie Kasin Lerstang, Atle Berge og Lars Ove Seljestad kan få LOs litteraturpris.

Prisen skal øke statusen til arbeiderlitteraturen og løfte fram arbeidsfolks fortellinger. Prisen skal løfte og synliggjøre arbeiderlitteraturen, og bidra til at arbeiderlitteratur er en hedersbetegnelse. Prisen skulle vært utdelt under Jernrosa-festivalen i Odda 1. mai, men nå blir det heller en seremoni på Litteraturhuset i Oslo 26. mai.

Disse er nominert av juryen.

Puslingar av Atle Berge (Samlaget)

Aleksander Kielland-ulykken i 1980 tar liv av 123 mennesker. Puslingar beskriver hvordan ulykken preger livet til datteren til en av de omkomne. Hvordan arbeidet er kilde til stolthet og frykt, og om hvordan skape sitt eget liv i skyggen av en tragedie.

 

 

Vårs av Amalie Kasin Lerstang (Cappelen Damm)

Industrien og arbeiderbevegelsen er bakteppet for Lerstangs dikt om oppvekst og ungdom i Notodden. Det er morsomt, allment gjenkjennelig og spesifikt geografisk om hvordan stedet og historien rundt deg former deg og aldri aldri er nøytralt.

Les BOK365s omtale her.

 

 

Snøen stryk ut alle spor av Lars Ove Seljestad (Aschehoug)

I Snøen stryk ut alle spor skriver Seljestad poetisk om barndom på siden av samfunnet. Familien fungerer ikke etter at faren døde, men familien er likevel alt gutten har. En industribygd på Vestlandet er bakteppet for livet som ikke er så greit for en som plutselig står utenfor.

 

Juryen består av:

  • Julie Lødrup, LOs ledelse, juryleder.
  • Eystein Hanssen, forbundsleder Forfatterforbundet.
  • Monica Boracco, forbundsleder Dramatikerforbundet.
  • Mette Henriksen Aas, tidl. medlem av Fagforbundets ledelse.

Juryens sekretær er Bård Nylund, leder av LOs organisasjonsavdeling.