Biene erobrer USA

Maja Lundes debutroman "Bienes historie " er solgt til det store amerikanske forlaget Simon&Schuster etter en heftig budrunde.

Det er antagelig første gang en norsk debutroman blir solgt til et av verdens største forlag. Og forfatteren selv er naturligvis henrykt. 

 

 

Maja Lunde cover– Jeg jubler nå. Dette er selvfølgelig utrolig stort for meg som forfatter, men jeg er også veldig glad på vegne av romanens tema, sier Maja Lunde.

–  At en bok om mennesker og natur, og om å ta vare på jorda, slår sånn gjennom, viser at folk faktisk bryr seg om hvordan det går med den fine kloden vår.

 

Fornøyd agent

Også Even Råkil i Oslo Literary Agency er strålende fornøyd:

–  Det er utrolig morsomt og viktig når en skjønnlitterær debutroman blir solgt til et av verdens største og beste forlag. Jeg kan ikke huske at det har skjedd tidligere. Det var en budrunde i gang med flere av de store amerikanske forlagene, da Simon&Schuster hentet opp de store pengene, og med det stoppet hele auksjonen. Simon&Schuster har avdelinger i USA, England, Canada, India og Australia, og sikrer at Bienes historie nå når hele den engelsktalende verden.

 

Les også: Bokhandlerprisen til Maja Lunde

 

Klodens fremtid

biene– Vi er fullstendig henrykt over å skulle utgi Bienes historie. Romanen er både fascinerende og vidunderlig skrevet, sier Tara Parsons, sjefredaktør i Touchstone Books Simon&Schuster.

– Lunde utforsker ettertenksomt emner som alle kjenner seg igjen i – forholdet mellom foreldre og barn, menn og kvinner, identitet og tilhørighet, samtidig bugner sidene med store ideer og viktige aktuelle temaer som natur, menneskelighet og klodens fremtid, sier Parsons.

 

Bienes historie vant Bokhandlerprisen 2015 og er hittil solgt til utgivelse på 17 språk, i 25 land, blant annet Tyskland, Frankrike, Spania og Sør-Korea. I Norge har romanen et opplag på 85 000.

 

Les også: Et naturbarn

 

(Foto: Oda Berby/Aschehoug)