Barne- og ungdomsbokstipend til Dåsnes

Nora Dåsnes (Foto: Oda Berby)

Nora Dåsnes ble i dag tildelt Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend.

– Dette stipendet skal motivere til mer skriving, og vi håper på denne måten å bidra til flere møter mellom Dåsnes tekster og yngre lesere i årene som kommer, sier Elin Øy, i Bokhandlerforeningen.

På Norsk Litteraturfestivals andre dag ble Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend delt ut, og det var Nora Dåsnes som var prismottaker.

«Skaper større bredde»

I begrunnelsen fra Norske Barne- og ungdomsbokforfatteres (NBUs) litterære råd heter det: «Dåsnes har selv sagt at hun ønsker å bidra til å skape større bredde i barne- og ungdomsbøker, og med denne debuten, synes vi at hun gjør nettopp dette. Forfatteren har på svært kort tid markert seg som en interessant stemme i den norske barne- og ungdomslitteraturen.

Dåsnes debuterte som forfatter og illustratør med den kritikerroste grafiske romanen Ti kniver i hjertet (Aschehoug) våren 2020. For den ble hun tildelt Pondusprisen og Kulturdepartementets pris for beste tegneserie.

Om Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend

Stipendet er et samarbeid mellom Bokhandlerforeningen og NBU. Det er NBUs litterære råd som beslutter hvem som får stipendet, som er finansiert av Bokhandlerforeningens medlemmer. Stipendet er på 40.000 kroner.