«Arvingen» blir Netflix-film

Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug (Foto: Agnete Brun)

– Vi er utrolig glade og stolte!, sier forfatterne bak bokserien, Randi Fuglehaug og Anne Gunn Halvorsen.

– Responsen fra alle som ønsket å filmatisere boken, har vært overveldende, men da Per-Olav og Netflix meldte seg på, føltes det umiddelbart som et riktig hjem for universet vårt, sier forfatterne selv.

Denne uken startet Netflix og The Global Ensemble innspillingen av «Royalteen», en film basert på Randi Fuglehaug og Anne Gunn Halvorsens prisvinnende og kritikerroste ungdomsroman Arvingen. Regissør er Per-Olav Sørensen, som har stått bak suksesser som «Hjem til Jul», «Quicksand» og «Nobel».

Arvingen (Aschehoug) handler om 17 år gamle Lena, som flytter fra Horten til Oslo og kommer i klasse med de kongelige tvillingene kronprins Karl Johan og prinsesse Margrethe. Lena forelsker seg i kronprinsen – og han i henne – men i bagasjen har hun hemmeligheter som kan ødelegge for dem begge.

– Vårt absolutte drømmescenario

– Vi er utrolig glade og stolte! Da vi skrev Arvingen, snakket vi i hemmelighet om hvor gøy det ville vært å se handlingen utspille seg på en skjerm. Å få lov til å dele historiene om de feilbarlige, klønete ungdommene med hele verden, er vårt absolutte drømmescenario, sier Fuglehaug og Halvorsen. De fortsetter:

– Vi har full tiltro til at Per-Olav og hans team kommer til å forvalte materialet på en god måte, og vi gleder oss til å følge Lena, Kalle og resten av gjengen ut på eventyr.

Usedvanlig stor interesse

Agent Annette Orre i Oslo Literary Agency forteller at en rekke norske og nordiske filmaktører slåss om å sikre seg rettighetene til ungdomsromanen, som er den første av hittil tre bøker i forfatternes serie «Halve Kongeriket».

– Interessen for å filmatisere denne boka var usedvanlig stor, allerede før norsk utgivelse, og vi hadde mange gode bud på bordet. Men det er på ingen måte overraskende at også filmbransjen gjenkjenner forfatternes betydelige fortellertalent og lar seg begeistrer av det smarte, treffende og uimotståelige ungdomsuniverset de har skapt.

Arvingen vant i mai Uprisen, stemt frem av 1000 ungdommer. Den utgis også på danske Gyldendal. Serien Halve kongeriket består også av bøkene Drømmeprinsen og På tronen.