Fullfører morens manuskript

Harry Whittaker (Foto: Cappelen Damm)

Harry Whittaker, Lucinda Rileys sønn, skal fullføre morens uferdige manuskript.

I mai var det verdenslansering av den syvende boken i Lucinda Rileys «De syv søstre»-serie. I april kom Lucinda Riley også med en gladmelding til sine millioner av lesere: Det skulle komme en bok nummer åtte i den bestselgende serien. Den skulle handle om de syv søstrenes far og ha tittelen Atlas. Historien om Pa Salt.

Men så kom den triste meldingen om at Lucinda Riley hadde tapt kampen mot kreften. Hun gikk bort 11. juni, og leserne har ventet i spenning på hva som nå ville skje rundt den varslede åttende og siste boken i serien – og om den i det hele tatt ville bli publisert.

Sønnen skriver ferdig

Torsdag kom beskjeden om at Atlas: Historien om Pa Salt vil bli utgitt over hele verden våren 2023, og at Lucinda Rileys sønn Harry Whittaker er medforfatter.

Familien skriver følgende på Facebook:

«Før hun døde skrev Lucinda flere viktige passasjer i tillegg til detaljerte notater om historien. Hun uttrykte et klart ønske om at hennes eldste sønn, Harry, skulle fullføre serien hvis det verste skulle skje.»

– Mamma har overlevert seriens hemmeligheter til meg, og jeg vil holde mitt løfte til henne om å dele dem med hennes hengivne lesere. Våren 2023 vil hele verden få vite hvem Pa Salt er og hvorfor han adopterte søstrene, sier Whittaker.