Fikk årets tyske bestselger!

Maja Lunde (Foto: Vebjørn Rogne)

Dan Brown og Jeff Kinney kan gå hjem og legge seg: Maja Lundes roman «Bienes historie» ble årets mest solgte bok i Tyskland – uansett sjanger.

For Maja Lunde ble 2017 nok et eventyrlig år. I sommer toppet Die Geschichte der Bienen (btb) den tyske bestselgerlisten i ti strake uker, og biene fortsatte å fly høyt på listene også utover høsten. Nå er det klart at Maja Lundes roman ble årets mest solgte bok i Tyskland i fjor, uansett sjanger, melder bokbransjemagasinet Buchreport. Dermed legger hun både Dan Brown, Jeff Kinney og Elena Ferrante bak seg.

Over 30 land

Det kan bli mer bie-summing rund omkring i verden: Så langt har over 30 land sikret seg rettighetene til romanen. Og det er ikke bare med Bienes historie Maja lykkes: Forlag i USA, Tyskland og Frankrike la store penger på bordet for både høstens roman Blå og forfatterens neste, fortsatt uskrevne bøker.

– Det er selvfølgelig veldig moro. Samtidig føles det litt abstrakt. Særlig når jeg reiser utenlands og skjønner hvor stort dette er. Det føles nesten som om det er snakk om en annen person, sier Maja Lunde til BOK365, og legger til: – Da er det godt å komme hjem til familien. Der er alt som før.

Årets ti mest solgte bøker i Tyskland i 2017 – uavhengig av sjanger:

  1. Lunde: Die Geschichte der Bienen (btb)
  2. Brown: Origin (Bastei  Lübbe)
  3. Strelecky: Das Café am Rande der Welt (dtv)
  4. Fitzek: AchtNacht (Knaur)
  5. Hansen: Altes Land (Penguin)
  6. Korn: Töchter einer neuen Zeit (Rowohlt)
  7. Kinney: Gregs Tagebuch 12: Und tschüss! (Baumhaus)
  8. Köhler: BGB (dtv)
  9. Kehlmann: Tyll (Rowohlt)
  10. Ferrante: Meine geniale Freundin (Suhrkamp)

 

(Kilde: Buchreport)