Skrev ferdig Johnsruds bok

Skrev hver sin del: Wenche Hoel og Ingar Johnsrud

Wenche Hoel vant konkurransen om å skrive en ny avslutning på Ingar Johnsruds tredje roman. Nå leses den inn som lydbok og hun kan herved kalle seg krimforfatter.

I høst har Lydbokforlaget/Fabel arrangert en skrivekonkurranse, der man ble invitert til å fullføre den siste romanen til krimforfatter Ingar Johnsrud, Kanarikammeret. Og vinneren ble Wenche Hoel.

Hun får dermed gi ut sin første bok, på lydbok-appen Fabel, og har fått teksten sin innlest av Kristopher Schau.

Kreativ løsning

Ingar Johnsrud (Wienerbrorskapet, Kalypso) publiserte i høst den første delen av Kanarikammeret. Det er en intrikat fortelling om drapet på antikvitetshandleren Julius Juliussen og de skumle hemmelighetene fra hans fortid. Men hvordan historien skulle slutte, var opp til publikum. Johnsrud var med på å velge vinnermanuset og er svært fornøyd med at det ble Wenches.

– Hun evner å lage sin egen historie, ta med seg de delene av forhistorien som hun har lyst til å spinne videre på og legge resten til side, uten at det virker anstrengt, sier han. – Hun kommer godt innpå, og videreutvikler karakterene, hun har en kreativ avslutning på historien og ikke minst har hun et godt og uanstrengt språk. Jeg liker den litt Agatha Christie-aktige endingen, og grublet også selv over om det kanskje var slik dette mysteriet måtte ende, forteller Ingar Johnsrud.

Aldri skrevet før

Wenche Hole har bakgrunn fra reiselivsbransjen og har tidligere aldri skrevet profesjonelt.

– Det er litt som en drøm, sier Hoel. – Det at en forfatter er villig til å la andre ta over teksten, og skape noe eget, fascinerte meg. Jeg brukte langt tid før jeg begynte skrive og var stadig på vei til å overbevise meg selv om ikke å delta, men jeg kjente veldig sterkt at dette måtte jeg fullføre, sier hun.

Boken utgis i lydbok-appen Fabel, innlest av Kristopher Schau, med Wenche Hoels navn sitt side om side med Ingar Johnsruds på coveret.