Åpner Oslo mot Norden

Festivalsjef: Birgit Hatlehol

LYRISK: Ustoppelige Birgit Hatlehol nekter å la seg kue av pandemien. Tirsdag kveld går startskuddet for Oslo internasjonale poesifestivals arrangement: ZOOM - DIKT I KORONAENS TID.

Det er et ambisiøst program Birgit Hatlehol har lagt opp. Med start førstkommende tirsdag kl. 18.00, skal vi hjem til poeter over hele Norden. Flere av regionens ledende forfattere vil fortelle om hvordan epidemien har påvirket deres arbeid, men de vil også lese nyskrevne dikt.

– På pur trass gjennomfører vi Dikt i koronaens tid med 22 nordiske poeter som strømmes fra fire land. Det er krevende med tanke på restriksjonene, men vi gir oss ikke, forteller festivalsjef Hatlehol.

– Med meg i studio fra Oslo streamingssenter har jeg Mette Karlsvik samt musikerne Rolf-Erik Nystrøm og Juliana Venter, som skal improvisere over nye dikt fra deltakerne. Festivalen blir streamet via Nordens hus i Reykjavik, Malmótxt i Malmø, Kulturværftet bibliotek i Helsingør og Deichman Grünerløkka her i Oslo.

Hele festivalprogrammet finner du her.

– Alle disse coronatiltakene koster skjorta, og gir svært stort merarbeid. Det mest fornuftige ville vært å avlyse festivalen. Men det er jo nettopp nå vi behøver poesien, fastslår en entusiastisk Birgit Hatlehol.

For å overholde smittevernreglene, vil programledelsen bli strømmet simultant fra to scener i Oslo.

Det er rent ut en imponerende liste forfattere som stiller opp:

I år arrangeres altså poesifestivalen i samarbeid med Biblioteket Kulturværftet, Deichman Grünerløkka, Malmötxt og Nordens hus. Festivalen har mottatt koronamidler fra Kulturrådet og Fritt ord. Videre er festivalen støttet av Nordisk kulturfond og Oslo kommune.

Bare å glede seg til tirsdag kveld.