Anbefalt sakprosa på Mammuten

(Foto: Gyldendal)

Vi har gått gjennom norsk sakprosa på årets Mammut. Ingrid Espelid Hovig har skrevet en av bøkene vi anbefaler.

Mange fine sakprosatitler er å finne i årets Mammut-katalog. Her har vi plukket fem anbefalinger fra katalogen.

Jens Stoltenberg, Min historie (Gyldendal, 2016)

Arbeiderpartiet er ute i stor turbulens. Stødigere var det da Jens satt ved roret. I boka forteller Jens åpenhjertig om sitt liv fra barndommen som lubben og stammende liten gutt, studietiden med tall og økonomi, til lederstriden med Torbjørn Jagland.  I 2000 blir han landets yngste statsminister gjennom tidene. Boka avsluttes med at han i 2014 forlater norsk politikk for å bli generalsekretær i NATO.

 

 

Ingrid Espelid Hovig, Den rutete kokeboken (Revidert utgave, Gyldendal, 2010)

Denne 30-årige klassikeren av ei kokebok hører hjemme i alle hjem. Når barna flytter ut skal de motta/få/ha den rutete kokeboka på 750-sider som innflytningspresang.

Ferdig snakka.

 

 

Ivo de Figueiredo, En fremmed ved mitt bord (Aschehoug, 2016)

«Hvor begynner fars historie? Hvor begynner min?». I denne fengslende boka åpner Ivo de Figueiredo døren til en familiehistorie som spenner over fire kontinenter, fem århundrer og to imperiers vekst og fall. Familien reiser fra Goa til Afrika, så til England og USA. Men en havner i Bamble. For boka fikk Figueiredo Språkrådets pris for fremragende bruk av norsk i sakprosa.

 

 

Ingrid Brekke, Angela Merkel (Kagge 2016)

Mange savner bedre informasjon og viten om tysk politikk. Dertil kommer at Tyskland er selve limet i EÙ. Aftenpostens Ingrid Brekke er uomtvistelig landets ledende kommentator på tyske forhold. I boka forteller Brekke om Angela Merkels personlige og politiske liv. Ingen europeisk politiker har i dag større betydning enn prestedatteren fra Øst-Tyskland.

 

 

Frank Aarebrot, USA på 200 sider (Kagge, 2016)

«Franken» er dessverre borte, men bøkene lever. Tidligere denne måneden kåret våre lesere Aarebrot og Evjens Reformasjonen til Årets Bok 2017. I USA på 200 sider trekker Aarebrot opp de store linjene i amerikansk politikk fra George Washington fram til Donald Trump. Viktig bakgrunn for å danne seg mening om alt som nå foregår i og rundt Det Hvite Hus.