2021: De mestselgende diktsamlingene

Bestselgere 2021, fra venstre: Edvard Hoem, Trygve Skaug og Victoria Dalsberget.

LYRISK: Trygve Skaug, Victoria Dalsberget og Edvard Hoem topper lyrikklisten for 2021.

Her får du listen over mest populære lyrikksamlingene utgitt i 2021.

Av de tre på topp inneholder Trygve Skaug og Edvard Hoems diktsamlinger også dikt hentet fra tidligere utgivelser. Victoria Dalsberget (f. 1996) er debutanten som tok oss med storm.

Victoria Dalsberget fra Austmarka utenfor Kongsvinger, har dessuten Trygve Skaug som inspirasjonskilde og forbilde. Til VG sier hun: – Jeg tror at folk kan oppfatte dikt som sjanger som litt slitent og oppbrukt, at man må være litt smart for å forstå det. Dalsberget mener at Skaugs dikt har vært med på å tilgjengeliggjøre sjangeren for flere.

Oppfølgeren til fjorårets suksess er like rundt hjørnet. I årets samling – Du og jeg – har Dalsberget samlet sine beste kjærlighetsdikt.

En annen debutant som utmerker seg er Silje Gundersen med Alt jeg ville si.

Vi gleder oss videre over gjendiktninger av internasjonale berømtheter som Anne Carson og Louise Glück, høyt oppe på listen.

Våre folkekjære diktere Stig Holmås og Helge Torvund – begge med jubileumsfeiring i løpet av fjoråret – lyser også opp Topp-ti-listen.

Vanligvis inneholder Lyrikklista alle tidligere utgivelsesår. Når vi her velger å fokusere kun på nyutgivelsene er det er fordi disse er viktigste både for forfatter-økonomien og for forlag. På månedslistene som vi ellers publiserer, må årets fullprisbøker konkurrere med Mammut-salg og tidligere års utgivelser, ofte til sterkt reduserte utsalgspriser.

Lyrikklista – 2021 

Kun 2021 utgivelser. Lista er sammenstilt av Bokhandlerforeningen. NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.