Kagge sikret seg Millennium-rettighetene

Karin Smirnoff (foto: Thron Ullberg)

Kagge Forlag har nettopp sikret seg de norske rettighetene til de tre neste bøkene i Millennium-serien. – En fantastisk start på vår skjønnlitterære satsning, sier forlagssjefen i Kagge.

I fjor ble det kjent at den kritikerroste svenske forfatteren Karin Smirnoff skal skrive de tre neste bøkene i den verdenskjente krimserien. Millennium startet som kjent med Stieg Larssons trilogi, før den ble videreført som ny trilogi av David Lagercrantz.

De seks bøkene i Millennium-serien er utgitt i mer enn 50 land og har til sammen solgt over 100 millioner eksemplarer verden over.

– Millennium-serien er en av verdens aller største krimsuksesser gjennom tidene. Vi i Kagge gleder oss vilt til å jobbe med de neste tre bøkene om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Karin Smirnoff vil gi serien et nytt løft, det er vi helt sikre på. Serien blir en fantastisk start på vår nye skjønnlitterære satsning, sier Jorunn Sandsmark, forlagssjef i Kagge forlag.

– En enorm entusiasme for prosjektet

Karin Smirnoff er i gang med å skrive de tre neste bøkene. Utgivelsestidspunktet for første bok er ikke bestemt, og det eneste som vites om bok syv er at handlingen legges til nord i Sverige.

– Vi er veldig glade for å samarbeide med Kagge Forlag om den kommende Millennium-fortsettelsen! Med Kagge kommer det en enorm entusiasme for prosjektet, en sterk tro på Karin Smirnoff som forfatter, og et meget dyktig team, som også har alle muligheter til å jobbe tett og kreativt med søsterforlaget Polaris i Sverige – det blir SÅ bra! sier Magdalena Hedlund i Hedlund Agency AB, som forvalter rettighetene til Millennium-bøkene på vegne av både forfatteren og familien Larsson.