Ny podkast: Med kunnskap på øret

Ny podcast: Det begynte med stupetårn og gulldass. Nå bærer det til skogs med Reidar Müller (bildet).

Så er Aschehoug på banen med en splitter ny podkast: Frokost for hjernen.

– Det begynte som et frokostarrangement, men det er jo det digitale som gjelder, forteller Mona Ek, kommunikasjonssjef i Aschehoug. – Den første episoden kunne saktens hete «Du skal høre mye før ørene faller av».

Der handler det nemlig om offentlige midler som bokstavelig talt ble skylt ned i en gulldass, om gigantsluket Flexus, og det berømte stupetårnet i Hamar – blant mye mer. Henning Carr Ekroll har skrevet boka Skattepengene som forsvant – hvordan kaste bort 1,9 milliarder kroner på ingenting – og andre kostbare historier om offentlig sektor i verdens rikeste land. Du møter forfatteren i samtale med Aschehougs forlagssjef for sakprosa, Jan Swensson, i podkasten som allerede ligger ute.

Om skogens historie

Det er nye episoder hver fredag. Denne fredagen – selveste 17. mai – er intet unntak. Da handler det om Reidar Müller og hans bok Skogens historie. Skogen dekker en tredjedel av landet vårt. I uminnelige tider har vi høstet av den – og ikke minst byr skogen på rekreasjon og ro. Shinrin-yoku, kaller japanerne det – å bade i skogsluft. Men hvor godt kjenner vi egentlig skogen? Når oppstod den, og hvordan har den utviklet seg? Hvor kommer de fra, de utallige artene, kjente og ukjente, som hører hjemme der? Og hvordan fungerer skogen som økosystem? Det skal Reidar Müller og Jan Swensson samtale om.

Variert frokostmeny

Videre utover våren og sommeren er det en variert frokostmeny Aschehoug kan by på. De neste fredagenes slipp handler om Det første mysteriet (celledeling), om Erdogan – Tyrkias nye sultan, og om Operasjon Gamma – hvor politimesteren i Oslo i 2017 beordret en operasjon for å knuse et brutalt kriminelt miljø som bevæpner seg, selger narkotika, kidnapper folk og tjener penger på illegal gambling.

 

 

 

(Hovedfoto: Harald Medbøe)