Yahya Hassan overfalt i København

Den danske lyrikeren Yahya Hassan ble i helgen overfalt og slått.

Natt til lørdag ble lyrikeren Yahya Hassan overfalt på et diskotek i København sentrum, i følge dansk TV2. –Overfallet skjedde helt ut av det blå, sier Kashif Ahmad.

Kashif Ahmad er partileder i Nationalpartiet, som Yahya Hassan nylig sa ja til å stille som folketingskandidat for.

 

Pakistanske brødre

–Det var ikke tilløp til noe i forkant. Yahya var på diskoteket Sunday med noen venner. Plutselig var det en som rev ham i håret bakfra. Så ble han slått i høyre side av hodet av en annen, sier Kashif Ahmad til dansk TV2. Deretter skal Yahya Hassans livvakter ha grepet inn. I følge Kashif Ahmad var det en gruppe på tre-fire personer som angrep Hassan.

Nylig forkynte Yahya Hassan at han ville stille som folketingskandidat Nationalpartiet. Det er tre pakistanske brødre som står bak stiftelsen av partiet, som er tenkt å være et sentrumsparti på Christiansborg.

 

 

Ønsker å forene

Brødrene Aamer, Asif og Kashif har opprettet partiet som en motreaksjon mot høyredreiningen i utlendingpolitikken.

I følge 19 år gamle Hassan ønsker han å være med på å forene forskjellige mennesker i samfunnet.

Nationalpartiet er ennå ikke formelt godkjent. Kravet er 20.000 godkjente velgererklæringer og ved inngangen til april hadde partiet i følge sin egen hjemmeside samlet inn 15.000 – hvorav 8500 til nå er godkjent av Innenriksministeriet.

 

I Århus-slagsmål

Yahya Hassan ble i begynnelsen av mars selv dømt til fire måneders betinget fengsel for vold, etter en hendelse utenfor et gatekjøkken i Århus i februar i fjor. Det var domstolen i samme by som dømte Hassan for å ha slått en mann to ganger i ansiktet med knyttet neve. Hassan selv fremholdt at han følte seg truet og at slagene var i selvforsvar.

Hassan var sammen med sin kjæreste og en venninne da dette skjedde. Offeret i saken er en mann som tidligere er dømt for terrorplanlegging, i følge nyhetsbyrået Ritzau.

Yahya Hassan anket dommen på stedet.

Yahya Hassan gjorde en oppsiktsvekkende debut i 2013 med sin selvtitulerte diktsamling, som raskt solgte over 100 000 eksemplarer i Danmark.