Andreas Wiese ny litteraturhus-sjef

LAGER FOND: Litteraturhuset har program, men ikke folk. Litteraturen kommer digitalt nå.

Andreas Wiese blir ny sjef ved Litteraturhuset i Oslo.

Litteraturhusets styre har i dag ansatt Andreas Wiese som ny daglig leder. Wiese kommer fra stillingen som kommentator og anmelder i Dagbladet.

–  Vi er svært glade for å kunne knytte til oss Andreas Wiese som daglig leder, sier styreleder Anne Carine Tanum i en kommentar. Wiese har bred kompetanse fra kulturfeltet, han kjenner huset godt og vi har stor tro på at han vil kunne utvikle huset videre som institusjon de neste årene. I tillegg har han både økonomifaglig bakgrunn og ledererfaring, avslutter Tanum.

 

Sentral premissleverandør

Andreas Wiese (f. 1958) har vært ansatt som journalist i Dagbladet siden 1993.  Han er tilknyttet Dagbladets kulturavdeling og lederavdeling. Han har dekket og kommentert norsk teater og kulturliv i en årrekke, og har i de siste årene vært en sentral premissleverandør i debatten om media og offentlighet.

 

– Veldrevet hus

Andreas Wiese er utdannet fra Norges Handelshøyskole og Universitetet i Bergen, med fagene økonomi og litteratur. I tillegg er han utdannet teaterregissør ved Statens Teaterhøgskole.

– Stillingen som daglig leder av Litteraturhuset er en av de mest spennende og interessante i norsk kulturliv. Jeg kommer til et veldrevet hus med svært kompetente medarbeidere. Sammen med dem gleder jeg meg til å utvikle Litteraturhuset videre, sier Andreas Wiese.

Wiese tiltrer i stillingen senest ved årsskiftet.