Bekreftet: Waterstones-eier kjøper Barnes & Noble

DRAMA I KULISSENE: Det kommer nye bud på BN, ifølge Wall Street Journal.

Prisen er 476 millioner dollar og James Daunt flytter til new York for å drive begge kjedene.

Wall Street Journal (WSJ) meldte torsdag at Barnes & Noble var i ferd med å bli kjøpt opp av hedgefondet Elliot Management – som også eier den britiske bokhandel-kjeden Waterstones. Nå er det bekreftet, melder Publishing Perspectives.

Waterstones-toppsjef James Daunt vil bli satt på jobben som leder for begge bokhandelgigantene. Det bare ett år siden Elliot kjøpte Waterstones.

Barnes & Noble har i dag 627 butikker over hele USA. Kjeden har de senere år slitt i den tøffe konkurransen med Amazon og mange gode uavhengige bokhandler, og endte siste regnskapsår med et tap på 125,5 millioner dollar – etter et fall i omsetningen på 6 prosent. Selskapet har også en langsiktig gjeld på nesten 130 millioner dollar.

Da nyheten ble bekreftet, ga James Daunt et intervju til The Bookseller i London og sa blant annet: «Målet vårt er å skape bokhandlere som forsvarer sin egen eksistens ved å være uovertrufne som et sted der du velger en bok. Dette skal vi gjøre ved hjelp av investeringer og gode, gamle bokselgerkunnskaper. »