Velg din favoritt-sørlending på Verdens Bokdag!

23. april er Verdens Bokdag, en dag som er innstiftet av UNESCO for å markere bokens rolle verden over. Her hjemme markeres dagen, tradisjonen tro, blant annet med utdeling av Sørlandets litteraturpris. I år som i fjor deles det ut to priser, en skjønnlitterær pris og en pris for sakprosa – til forfattere med tilknytning til landsdelen.

Disse er nominert i klassen for skjønnlitteratur: Cathrine Evelid: Dinglen og Ramona (Aschehoug), Agate Øksendal Kaupang: Å holde pusten (Gyldendal) og Nils Christian Moe-Repstad: Teori om det eneste (Flamme). De sakprosa-nominerte er Line Baugstø: Camilla Collett, født Wergeland (Cappelen Damm), Bjørn Arild Ersland: Nysgjerrig på bakterier (Mangschou) og Tone Klev Furnes: Emanuel Vigeland (Dreyer).

Vinneren avgjøres av publikum. Også du kan avgi stemme – se hvordan her. Arrangøren lover et lite premiedryss til de som stemmer.

Verdens bokdag (egentlig Verdens bok- og opphavsrettsdag) er en FN-dag som ble vedtatt av UNESCO i 1995. Målet med verdens bok- og opphavsrettsdag er å markere bokens rolle i samfunnet.