Vasseljen ny sjef i Lydbokforlaget

Ann-Kristin Vasseljen (35) er ansatt som forlagssjef i Lydbokforlaget.

Det ble «internt opprykk» i Lydbokforlaget: Salgs- og markedssjef Ann-Kristin Vasseljen blir ny forlagssjef, med virkning fra 1. august 2015.

Lydbokforlaget, etablert i 1987, er eid av Aschehoug og Gyldendal.  Forlaget er markedsledende i Norge med en samlet omsetning i 2014 på rundt 50 millioner kroner.

–Formidabel vekst

–Lydboken er så langt det viktigste formatet for digital formidling av litteratur i Norge.  Det har vært en formidabel vekst i salget av lydbøker for nedlastning via nett og app de siste årene. Med Ann-Kristin Vasseljen får Lydbokforlaget en leder som både kan forvalte en stor historisk rettighetsbase og fortsette den svært gode utviklingen som lydbøker nå opplever, sier styreleder Kari J. Spjeldnæs.

Lydbøker som allemannseie

–Min viktigste oppgave blir å forsterke den digitale utviklingen på produktsiden og å utvikle nye forretnings- og distribusjonsformer for lydbøkene, sier Ann-Kristin Vasseljen, samtidig som hun understreker betydningen av å ivareta den store kundegruppen som fortsatt sverger til lydbøker på CD.

–Sammen med dyktige medarbeidere gleder jeg meg til å utvikle lydbokformatet til et allemannseie på linje med papirbøker, sier Vasseljen.

Hedlund blir pensjonist

Ann-Kristin Vasseljen overtar etter Paul Hedlund (69), som blir fulltids pensjonist fra 1. september. Hans oppgave har vært å snu en negativ utvikling og restrukturere driften, et arbeid som har gitt gode resultater.  Vasseljen har utdanning fra BI og kommer fra stillingen som salgs- og markedssjef i samme forlag hvor hun har vært ansatt siden 2003.