Vårt Land flytter bokstoffet til papiravisa

KUTTER: Bjørn K. Bore må i sin fjerde uke som sjefredaktør i Vårt Land gjøre kutt i bokstoffet og ta det tilbake til papiravisa. Foto: Adrian Nielsen / Vårt Land

Den friske digitalsatsingen legges på is. Litteraturstoffet havner i papiravisa igjen og det blir færre anmeldelser.

– Om det er et nederlag? Nei, nei, nei, det er det ikke, sier Vårt Lands helt ferske sjefredaktør Bjørn K. Bore.

For ett år siden dro Vårt Land i gang et eget litteraturbilag i e-avisa og skalerte opp dekningen av stoffområdet. Nå vet avisa at det ikke fungerte kommersielt.

– For lite lest

– Redaksjonelt er vi svært godt fornøyd med litteraturseksjonen, men den ble for lite lest. Vi kan ikke ha det slik og flytter det tilbake til papir. Stoffet vil fortsatt være tilgjengelig på nett, men vår fredagsavis i papir blir hovedbasen. Hvor mange sider det blir hver uke, avhenger av mange faktorer, blant annet prisen på avispapir, distribusjonskostnader og sånt. Regjeringens budsjett har jo varslet lavere pressestøtte og andre kostnader øker.

OVER TIL PAPIR IGJEN: Digitale anmeldelser i Vårt Land er over før sommeren. (Foto: Skjermdump)

– Må noen gå?

– Per nå går ikke dette ut over noen medarbeidere, men det blir nok færre anmeldelser og intervjuer enn vi har hatt det siste året. Selv om det blir annerledes, trenger det ikke bety at tilbudet blir dårligere sier Bore.

Gir ikke opp nett 

– Kan anmeldelser bli lagt åpent på nett, slik din gamle arbeidsplass Dagbladet har gjort?

– Det er ikke avgjort ennå. Jeg vil også si at Vårt Land har en lang litterær tradisjon og har hatt litteratur i vårt DNA siden Ronald Fangen var vår bokmann. Dette stoffet er viktig for våre lesere og at nå bringer vi det tilbake til papir der stoffet virkelig blir lest.

– Reelt sett blir jo dette kutt i tilbudet?

– Det får andre vurdere.

– Hvordan er det for et digitalhode som deg å gi opp nettsatsing?

– Vi gir ikke opp. Jeg er sikker på at kulturstoff og langlesing gjør seg godt på nettet, men både vi og andre må finne ut hvordan, knekke en kode, sier Bjørn K. Bore.

Endringene skjer før sommerferien.