Vant Cappelen Damms manuskonkurranse

SKREV BESTE MANUS: Fabian Christensen fra Holmlia i Oslo er kåret til vinner av Cappelen Damms manuskonkurranse Nye stemmer. (Foto: Vivild Falk Berg)

Fabian Christensen er kåret til vinner av Cappelen Damms manuskonkurranse Nye stemmer.

Høsten 2022 utlyste Cappelen Damm manuskonkurransen Nye stemmer, der målet var å finne nye, litterære stemmer med fortellinger for barn og ungdom. I konkurransen ble det lagt vekt på å nå ut til folk som ikke hadde publisert før.

Forlaget melder om et resultatet over all forventning, og rundt 440 innsendte bidrag.

Vinneren av konkurransen ble skuespiller Fabian Christensen fra Holmlia i Oslo. Han vil motta et skrivestipend på 50 000 kr og en avtale med Cappelen Damm om bokutgivelse.

«Det tryllestøvet vi leter etter»

I den tykke bunken av over 400 manus var det spesielt Fabian Christensens bidrag som utmerket seg og ble tildelt førsteplass. Fabian Christensen (f.1994) er skuespiller fra Holmlia i Oslo med utdanning fra Westerdals ACT og har medvirket i teaterstykker på blant annet Brageteatret, Rogaland Teater, Oslo Nye Teater og Vega Scene i Oslo.

«Christensen har skrevet en sjarmerende og morsom fortelling som umiddelbart fanget hele juryens interesse og sugde oss inn i teksten. En sterk og god skildring av et vennskap mellom unge gutter, med fine karakterer og presise observasjoner med en høy grad av troverdighet. Og ikke minst mye humor! Christensen har levert et imponerende modent stykke arbeid, som viser egenart og litterær teft. Han har det tryllestøvet vi alltid leter etter, men som er sjelden å finne.»

To på delt andreplass

Det var flere av bidragene som utmerket seg og på en delt andreplass kommer Balqiis Omar Ali-Hanaf fra Grønland i Oslo og Saga Fjellheim (33) fra Karasjok i Finnmark, og Grünerløkka i Oslo. Ali-Hanaf er utdannet manusforfatter fra Westerdals ACT, og har jobbet som dramaturg og dramatiker ved Unge Viken Teater. Fjellheim er samisk og er for tiden bosatt i Lofoten. Hun har tidligere studert økologisk landbruk ved Høgskolen i Hedmark. Nå tar hun en bachelorgrad i engelsk språk og litteratur.

Både Ali-Hanaf og Fjellheim får avtale med Cappelen Damm om videreutvikling av prosjektet sitt mot utgivelse av bok. 25 av dem som har sendt inn bidrag er invitert til en kreativ workshop hos Cappelen Damm som vil finne sted i løpet av våren.