– Umulig å velge én

Agnete Løvold Langebraaten (Foto: Privat)

DISSE ANBEFALER JEG: Agnete Løvold Langebraaten ved Norli Mosenteret syns det er umulig å velge kun én favorittbok fra det siste året. Men tre favorittbøker har hun.

Hvem er vel bedre til å gi innsidetips enn de som står i frontlinjen i norsk bokbransje. I 2021 vil vi ukentlig presentere bokanbefalinger fra bokhandlere over hele det ganske land, og de vil også røpe hva som selger akkurat nå og hvilke titler de ser frem til.

Ukens anbefaling kommer fra Nittedal, mer bestemt Norli Mosenteret. Her jobber Agnete Løvold Langebraaten, og i disse dager anbefaler hun kundene en Aschehoug-krim.

Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Jeg har begynt å anbefale Lang lysende elv av Liz Moore.

Hvilken bok gleder du deg mest til denne våren?

– Jeg gleder meg skikkelig til Stian Johansens Skilsmissedalen. Han har et kjærlig, nysgjerrig blikk på folk, og en fortellerstemme jeg setter utrolig stor pris på. Og alle små og store steder rundt i landet har vel en skilsmissedal? Et boligfelt som fylles av single og nyskilte?

Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Det blir nesten som å spørre om hvilket av barna mine jeg er mest glad i, hehe. Umulig å velge én. Jeg leser i snitt ca 175 bøker i året, har jeg regnet ut, men noen sitter jo bedre enn andre. Jeg lander på disse tre:

– Gaute Heivoll, Drøm om de levende. Utrolig fint, nært og gripende. Om små og store ting i en ung manns liv.

– Tore Renberg: Tollak til Ingeborg. Jeg blir ikke ferdig med Tollak. Den gamle grinebiteren med den voldsomme historien fortalt så rolig og stillferdig, blir sittende fast i hodet. Jeg tar meg i å tenke på ham ofte. Skulle gjerne tatt en whisky på trappa med ham. Og hørt enda mer. Nydelig at den er på nynorsk, det gjør noe med stemningen.

– Karl Ove Knausgård: Morgenstjernen. Få forteller som Knausgård. Denne boka hadde jeg ventet lenge på, og da er det utrolig deilig når den innfrir så til de grader. Det er en sånn bok man skulle ønske man ikke hadde lest, bare for å kunne begynne på nytt. Jeg lurer veldig på hvordan det går videre. Og gleder meg til neste.

 

LES FORRIGE UKES ANBEFALING: – Mange godbiter denne våren