– Mange godbiter denne våren

NYTT SAMARBEID: Bokhandler Martin Antonsen ved Bokhuset Tromsø, i samarbeid med Foodora, tilbyr hjemlevering av bøker fra og med denne uken.

DISSE ANBEFALER JEG: Martin Antonsen ved Bokhuset Tromsø anbefaler Erikson, Reid og Camus - og gleder seg til Labba.

Hvem er vel bedre til å gi innsidetips enn de som står i frontlinjen i norsk bokbransje. I 2021 vil vi ukentlig presentere bokanbefalinger fra bokhandlere over hele det ganske land, og de vil også røpe hva som selger akkurat nå og hvilke titler de ser frem til.

Første anbefaling kommer fra Nordens Paris. Martin Antonsen ved Bokhuset i Tromsø forteller at han ser frem til de mange godbitene som kommer denne våren.

 – Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Har ikke fått lest så mange av 2021-bøkene ennå, men det er allerede kommet mange godbiter, blant annet Thomas Eriksons Omgitt av utfordringer, Kiley Reids Litt av en tid og Albert Camus’ Det første mennesket.

 – Hvilken bok gleder du deg mest til denne våren?

– Jón Kalman Stefánssons Ditt fravær er mørke. En av mine favorittforfattere for tiden, og ren nytelse å lese. Blant de mange godbitene i vår gleder jeg meg også til Herrene sendte oss hit av Anna Elin Labba og Bertrand Larssens comeback med Mental rehab.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Oj, den er vanskelig. Bokåret 2020 hadde mange vanvittig bra leseopplevelser. Agota Kristof sin trilogi om tvillingene Claus og Lucas var sterk lesning og blir nok husket i lang tid. Og så slenger jeg på Jegerånden av Eirik Kristoffersen.