Med tro på tvilling-suksess

BOKHØSTEN: – Vi fokuserer ikke først og fremst på kjendiser, men på gode historier, sier Juritzen-sjef Sarah Natascha Melbye.

Med norgeshistoriens kanskje største førsteopplag en norsk barne- og ungdomsbok, har Juritzen forlag god fart inn i julesalget.

Krim, kattekrigere og kjendiser preger Juritzen-året så langt. Ikke minst tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen ruver i terrenget – trass i sine 14 år og moderate kroppshøyde. Tvillingene fra Trofors i Nordland er bokaktuelle med Marcus og Martinus: Vår historie. Førsteopplag: 60 000!

 

Mer enn rølp

– Det er et enormt førsteopplag. Som alle i denne bransjen vet, er det umulig å spå. Men Marcus & Martinus har svært mange dedikerte fans, så denne kommer nok til å ligge under mange juletrær i år, sier Sarah Natasha Melbye.

I disse tider er det temmelig nøyaktig fire år siden de fikk sitt store gjennombrudd med sangen «To dråper vann» i MGPjr. Deretter har Marcus & Martinus-feberen vært sterkt oppadgående, med kaotiske tilstander i Nordens største fornøyelsesparker i sommer.

 

Sarah mars 16 fri bruk

«ER I RUTE»: Sarah Natasha Melbye og Juritzen forlag.

 

– Staysman er også på lista? Er kjendiser noe dere fokuserer spesielt på, med din og Arve Juritzens mediebakgrunn?

– Hehe, jeg skjønner at du spør, sier Sarah Natasha Meldye. – Men, nei. Vi fokuserer først og fremst på gode historier, og det er så absolutt tilfelle når det gjelder Stian «Staysman» Thorbjørnsen. Stian har levd et liv som inneholder så mye mer enn det tabloidene har slått opp opp gjennom årene, og i How to become a (norsk) superkjendis forteller Stian selv om alt fra bygjengen i Fredrikstad til tiden som FN-soldat. Fredrikstad Blad ga terningkast 5: «Alle har en mening om Stian Thorbjørnsen – sånn er det å være kjendis. Tenker du rølpete harrytass? Jo da. Men les denne boken før du gjør deg opp en endelig mening.»

 

Mer spenst i krim’en?

– Dere har fått en betydelig krimliste, men det er et område med tøff konkurranse?

– Det gis ut mye god krim her i landet, så konkurransen er tøff. I høst har det jo vært ekstremt, da er det selvfølgelig ekstra gøy at våre krimutgivelser gjør det så bra.

 

Jæger og hund Foto Werner Juvik

PRISAKTUELL: Jørgen Jæger.

 

– To finalister, Jan-Erik Fjell og Jørgen Jæger, til Bokhandlerprisen må jo være flott? Hvordan vurderer du vinnersjansene?

– Ikke bare to finalister, men de eneste to innen krimsjangeren i en svært tøff krimhøst. Vi er stolte! Jeg er oppdratt til å tro at jeg kan vinne inntil det motsatte er bevist. Det trodde jeg også da jeg blottet for trening, spenst og kondisjon stilte til start på 200 m hekk som 9-åring. Troen er mer berettiget med Fortielsen og Lykkejegeren som finalister til Bokhandlerprisen enn den var med meg som medaljekandidat på friidrettsstevnet i Telemark, sier Sarah Natasha Melbye.

– Du varslet tidligere i år en betydelig oppbemanning i forlaget – hvordan ligger dere an på den fronten?

– Vi ligger godt an – akkurat der vi skal være, faktisk. Vi har styrket staben på PR, produksjon og salg og har en ny redaktør på vei inn døren. Før jul er vi 9 stk. Syv slag er ut, ni er in.