Trekker frem unge, kvinnelige forfattere

Hanne Bakken ved Høvik Bokhandel.

DISSE ANBEFALER JEG: De ansatte anbefaler i disse dager en rekke unge, kvinnelige forfattere, som alle har utgitt "viktige, fascinerende og svært velskrevne bøker".

Hvem er vel bedre til å gi innsidetips enn de som står i frontlinjen i norsk bokbransje? BOK365 presenterer ukentlig bokanbefalinger fra bokhandlere over hele det ganske land, hvor de også røper hvilke titler som selger best akkurat nå og hvilke bøker de ser frem til.

Ved Høvik Bokhandel rett utenfor Oslo, er det kvinnelige forfatterstemmer som står i fokus i disse dager.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Vi anbefaler Emily forever av Maria Navarro Skaranger og Mine menn av Victoria Kielland. De er to unge, men fantastisk dyktige forfattere som begge har gitt ut viktige, fascinerende og svært velskrevne bøker denne sommeren. I tillegg vil vi trekke frem Vanessa Springoras roman som nå foreligger på norsk, Samtykket. Det er en knyttneve av en bok som handler om grov grenseoverskridelse og manipulasjon – ubehagelig, men uunnværlig.

 – Hvilken bok gleder du deg mest til å lese denne høsten?

– Vi gleder oss til den nye boka til Ingvild Rishøi! I tillegg til at det blir spennende med ny roman fra Jonathan Franzen, og Linn Ullmann.

 – Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

Til vanvidd, til døden av Kirsten Thorup kommer høyt opp på lista, en rystende, brutal og vakker roman fra krigen. Men også Jente, kvinne, annet av Bernardine Evaristo var et høydepunkt i år.