Barnebokfestival tre dager til ende

– Vi har store forventninger, sier Anne Liebenberg. For tredje år på rad arrangerer en samlet norsk forlagsbransje Barnebokfestival.

– Vi har store forventninger til årets festival. Det blir over 40 arrangementer for store og små. I år er også lørdagsprogrammet lagt opp slik at man kan få kose seg med å gå fra sted til sted og fra post til post på programmet, fra før tolv til langt ut på ettermiddagen. Perfekt for foreldre med flere barn i ulik alder, sier Anne Liebenberg på vegne av styringsgruppen bak festivalen.

I morgen ruller Barnebokfestivalen i gang i hovedstaden. Festivalen går over tre dager, og har program for alle aldre. Det er hele 14 forlag som har gått sammen om kalaset, som de siste to årene har samlet mer enn 10.000 publikummere til barnlig moro.

– Å få kunne presentere nye bøker hvert eneste år, nye stemmer gjennom debutantene, nye bøker og heltene fra i fjor gjør dette til en festival som aldri repeterer seg selv. Vi har også i år et nytt konsept med ungdomsshow. Der kommer det 20 forfattere fordelt på to arrangementer – det blir heftig! sier Liebenberg.

Den offisielle åpningen finner sted hos Cappelen Damm torsdag kl. 10.00. Da vil også Foreningen !les markere starten for årets Bokslukerpris, hvor tre nominerte forfattere – Iben Akerlie, Arne Svingen og Ingunn Thon – vil lese fra bøkene sine.

 

 

Program for barn og voksne

Målet med festivalen er å vise det store mangfoldet i norsk barnelitteratur, og at barn og ungdom skal få mulighet til å møte sine favorittforfattere. I tillegg byr festivalen på et faglig program for alle som jobber med, og er interessert i, barnelitteratur.

–Alle kan velge seg sin egen favorittpost, sier Liebenberg.

Det blir både tegneshow, sjokoladeshow og YouTube-kurs under Barnebokfestivalen. I tillegg kan barna lese inn sin egen lydbok, lære å lage tegneserier og bli kurset på hvordan man overlever ute i naturen.