«Tordivelen flyr i skumringen» blir TV-serie

Atle Knudsen har regi på Maria Gripes klassiker «Tordivelen flyr i skumringen», som kommer på TV 2 i 2025. Bekreftede skuespillere er f.v.: Tomas von Brömssen, Hjalmar Löfmark Yilmaz, Einar Alvarado Lönberg og Moa Nåsander. Ulrika Malm / SVT

I mai begynner innspillingen av Maria Gripes klassiker «Tordivelen flyr i skumringen». TV-serien får premiere på TV 2 i Norge og SVT i Sverige i løpet av 2025.

Tordivelen flyr i skumringen har engasjert meg siden jeg var 10 år gammel og hørte radioteateret på bilferien gjennom Sverige med familien. Den hadde sin egen atmosfære, og det er noe tidløst og urnordisk ved historien. Endelig skal vi få gjøre denne fantastiske historien til en storslagen serie for hele familien, sier regissør Atle Knudsen.

Tordivelen flyr i skumringen ble opprinnelig laget som en radioserie i 1976 av Maria Gripe og Kay Pollak. I 1978 kom Maria Gripes bok basert på samme historie. Den har blitt en klassiker, og mottatt priser som Astrid Lindgren-prisen og Nils Holgersson-plaketten. NRKs hørespillversjon kom allerede i 1979, og ble i 2000 kåret til tidenes beste barnehørespill.

På rollelisten finner vi kjente navn som Tomas von Brömssen, Dag Malmberg, Pernilla August og Lena Endre. Manusforfattere er Ditta Bongenhielm (Bonusfamiljen, Höök) og Lovisa Milles (Jordskott, Vår tid är nu). Regissør er den prisbelønte Atle Knudsen (Linus i Svingen, Etterglød, Vaffelhjarte, ZombieLars).

Programredaktør i TV 2, Trygve Rønningen, har ambisjoner om å begeistre hele familien:

– TV 2 er stolt co-produsent og vi gleder oss til å se den klassiske fortellingen, som gikk sin seiersgang hos det norske publikum på 80-tallet, brakt til liv til glede for nye generasjoner. Det blir et unikt, nordisk kvalitetsdrama som appellerer bredt; for alle de som elsker magiske eventyr og mystikk, store som små, sier Rønningen.