Greven av Monte Cristo vender tilbake – i TV-format

SPILLER GREVEN: Jeremy Irons i rollen som Abbé Faria. (Foto: Imdb)

– Historien er så rik og fortjener TV. Jeg hadde ikke sagt ja om det hadde vært en film, sier Bille August – som har regi på nye «Greven av Montecristo».

Den nye serien ble presentert under festivalen Series Mania i Frankrike denne uken, og til stede var August og Jeremy Irons, melder Deadline.

I den nye «Greven av Monte Cristo» spiller Jeremy Irons rollen som den gale presten Abbed Faria på fangeøya der den unge Edmond Dantès – spilt av Sam Claflin – urettmessig havner.

TV-serien føyer seg en lang rekke dramatiseringer av Alexandre Dumas’ romanklassiker fra 1844. Sist ut hittil var storfilmen «Greven av Monte Cristo» fra 2002, med Jim Caviezel i hovedrollen.

Jeremy Irons er enig med August i at bare TV-serier kan «yte disse store romanene rettferd» og viser til sin egen gjennombruddsrolle i «Brideshead Revisited» fra 1981 i 13 episoder.

– Med TV-formatets uslukkelige tørst etter innhold kunne vi gi denne store romanen tid og la den utspille seg over 8 til 10 episoder, sier Irons.

Bak den nye TV-dramatiseringer står den franske kringkasteren France Télévisions og italienske Rai. Bille August og hans team brukte et halvt år bare på innspillingen, som foregikk i flere land – og om bord på en skute. Selv om det er et kostymedrama, så mener den danske regissøren at det handler om å gjøre forhold universelle.

– Den store historien handler om en mann som ønsker hevn, og hvordan den spiser ham opp fra innsiden, sier Bille August til bransjebladet.