Tolkien-fans vil bygge Minas Tirith

Ambisiøse "Ringenes herre"-fans ønsker finansiell hjelp til konstruksjonen av en av litteraturens mest kjente byer.

Fans av J.R.R Tolkiens Ringenes herre har startet en folkefinansiering, eller en såkalt crowdfunding, for å bygge en replika av den fiktive byen Minas Tirith fra Tolkiens univers.

 

Den hvite byen

Minas Tirith, Kongenes by eller Den Hvite byen, er i Ringenes herre universet kjent som hovedstaden i kongeriket Gondor. I bøkene beskriver Tolkien byen som en høyborg bestående av syv konsentriske ringer, beskyttet av hver sin mur, med et vakttårn på toppen og en stor port mot byen Osgiliath i øst. I filmtriologien, regissert av Peter Jackson, blir byen fremstilt som utskåret av hvit marmor. Byen er en av de sentrale stedene i både filmene og i boka, da kanskje mest kjent for slaget som ledet til Sauromans nederlag, og ikke minst avslutningsscenen hvor Aragon tar sin plass som den rettmessige konge av Gondor.

 

Verdens største turistattraksjon

Mennene bak initiativet presenterer seg selv om en gruppe Tolkien-fans med et brennende ønske om å skape et vakkert og fult fungerende replika av Peter Jacksons fremstilling av Minas Tirith, som sett i filmtriologien basert på Tolkiens Ringenes herre. De ønsker med konstruksjonen av Minas Tirith å realisere verdens største turistattraksjon, men også å skape et unikt sted å leve.

Byen skal bestå av både boliger og næringseiendommer, og alt annet man trenger for å oppnå en høy livskvalitet. Deres mål er å opptjene omkring 1.85 milliarder pund løpet av 60 dager(omtrent 16 milliarder norske kroner). De hevder å være klar over deres store ambisjoner, og at de forstår den lille sjansen for å lykkes. Men dersom folkefinansieringen viser seg å være en suksess vil arbeidet på Minas Tirith starte ved slutten av 2016, og byen vil stå ferdig i 2023. Byen vil bli bygget i England.

 

Donasjoner mottas med takk

Hvis du er interessert i å donere, kan du gå til Indiegogos nettside. Mulige fordeler for bidragsytere er blant annet en gratis tur i byen når den står ferdig, navnet ditt på et monument, en lord eller lady-tittel og mulighet til å navngi gatene.

Initiativtakerne skriver at de ønsker at folk skal donere innenfor rimelighetens grenser, og lover at dersom målet ikke blir nådd vil alle bidrag bli tilbakebetalt.

I skrivende stund har Tolkien-tilhengerne klarte å samle inn drøyt 75.000 pund (nærmere 1 million NOK) på 16 dager. De har dermed 44 dager igjen på å nå målet på 1.850.000.000 pund. Et stykke igjen, med andre ord.