Knausgård, Askildsen og Michelet

Tre sterke navn blant mange, da Forlaget Oktober presenterte høstens bøker i dag.

Forlaget Oktober presenterte tidligere i dag årets høstliste, som består av 32 ny titler. – Årets høstliste er unik og solid, fortalte markedssjef Silje Tretvoll (hovedbilde) under presentasjonen. 

 

inger_bråtveit

 

Flere av forfatterne som kommer med bøker i høst, var til stede og leste fra sine aktuelle bøker. Blant dem var Inger Bråtveit (bildet), som er aktuell med boka Alice A4. Romanen forteller en både bakvendt og rett fram historie om hvordan Alice mister og finner seg selv igjen gjennom de hu håper og tror er den første, store kjærligheten.

 

 

Høst og vinter fra Knausgård

Karl Ove Knausgård er aktuell med to nye titler hos forlaget denne høsten: Om høsten og Om vinteren. Sistnevnte utkommer i november. – Det er fantastisk for oss i Oktober å følge hans bøker, fortalte Tretvoll.

 

blodige-strender

 

Jon Michelet er tilbake med fjerde bok i suksesserien En sjøens helt. Den fjerde boka har fått undertittel Blodige strender. Serien blir omtalt som den store norske romanen om krigen på havet. Boka fortsetter der Gullgutten slapp, og utkommer 10. oktober.

 

Også sakprosa

Blant sakprosabøkene finner vi Naomi Klein med Dette forandrer alt. I denne skarpe boka behandler Klein den største trusselen menneskeheten har stått overfor: klimakrisen. «Kapitalismen har spilt fallitt, og løsningene på klimaproblemene kan ikke komme fra de samme profittdrevne aktørene som skapte dem i utgangspunktet», skriver Klein.

 

Blant de 32 nye titlene er også Kjell Askildsens nye novellesamling, Vennskapets pris. Du kan lese mer om det HER.

I tillegg er forfattere som Merethe Lindstrøm, Thorvald Steen, Linn Ullmann, Edvard Hoem, Lars Ramslie, Erland Kiøsterud og mange flere på Oktobers høstliste i år.