Capitana på redaktør-jakt

Mens ryktene går om krimredaktør-fiske fra Capitana, er Jørn Lier Horst selv på jakt etter barnebokredaktør.

Fire forfattere er nå på plass i stallen til Jørn Lier Horsts forlag Capitana: Den tidligere Aschehoug-duoen Tom Egeland og Tom Kristensen, Thomas Enger og Horst selv. Spekulasjonene er mange rundt hvilke forfattere som kan følge etter, og ryktene går om fremstøt mot redaktører i større forlag.

– Plass til flere

Mange er nysgjerrige på hvor store ambisjoner det nye forlaget egentlig har. Tidligere har Horst antydet seks til ti årlige utgivelser på Capitana. I og med at han selv skal forfatte flere av disse, spekuleres det nå i at listene kan bli lengre enn først antydet. Selv holder Jørn Lier Horst kortene tett til brystet når vi utfordrer ham på hvor mange forfattere Capitana vil ha når sesongfisket er avsluttet:

– Nei, noe tall verken kan eller vil jeg gi der.

– Kan det nærme seg tosifret?

– Vi har i hvert fall plass til flere, sier Horst.

– Krever etablerte navn

– Er det noen nye forfatternavn blant de aktuelle?

– Vårt utgangspunkt er å ta opp konkurransen med de store forlagene. Det krever noen solide og etablerte navn. Så får jakten på nye forfattertalenter bli neste fase, sier Jørn Lier Horst.

– Ryktene forteller at dere har gjort fremstøt mot et par redaktører i et av de større forlagene?

– Det er mer enn jeg vet. Akkurat nå sitter jeg i Larvik og har fokus på skrivingen, så det er andre som tar seg av forlagsgjøremålene, sier Horst. – Men vi har blitt kontaktet av mange som ønsker å jobbe for oss. Hvem kan jeg selvsagt ikke avsløre.

– Dere ønsker å styrke staben redaksjonelt?

– Det jeg først og fremst trenger nå er en dyktig barnebokredaktør. Ja, egentlig ikke bare redaktør, men gode krefter som kan jobbe med barnebøkene mine generelt, sier Horst.

Han setter punktum for Kagges CLUE-serie senere i år. Neste bok i Detektivbyrå nr. 2-serien utkommer på Gyldendal, før det bærer over til Capitana. Og tidligere har Horst slett ikke utelukket at det kan komme helt nye barne- og ungdomsserier.

Færre enn bransjestandard

Heller ikke Pilar-forlagssjef og Capitana-deleier Jonas Forsang vil ut med hva som er ambisjonsnivået for antall forfattere på krimforlaget:

– Vi har ikke satt noe tak på det, men vi har et ønske om at hver redaktør skal ha færre forfattere enn det som er bransjestandard slik at hun eller han kan dedikere mer tid til hvert bokprosjekt. Det vil si at så lenge vi finner dyktige forfattere og dyktige redaktører å matche dem med, så fortsetter vi å vokse.

Forsang sier at de også skal ha større bemanning i forlaget, uten å ville kommentere konkrete fremstøt:

– Vi skal ansette flere, både redaksjonelt og på marked. Men nå gleder vi oss mest til at Anne Fløtaker begynner hos oss 2. april.

 

(Foto Jørn Lier Horst: Marius Batman Viken / Salomonsson Agency)