Therese Tungen til utlandet – og til filmen

Therese Tungens novellesamling "Kjærleik og det som liknar" er solgt til tre land. Og novellen "Ungane" fra hennes debutbok er blitt film.

Lesere i Serbia, Makedonia og Bulgaria kan nå glede seg over at Therese Tungens prisnominerte og kritikerroste novellesamling Kjærleik og det som liknar skal utgis på deres språk, melder Aschehoug i en pressemelding.

– Therese Tungen er en fabelaktig forteller som fortjener mange lesere. At hun ble nominert til EU sin litteraturpris og nå er solgt til tre land er veldig fortjent og bare begynnelsen på et viktig norsk forfatterskap, sier litterær agent Thomas Mala i Northern Stories Literary Agency.

Forfatteren selv er selvfølgelig svært glad:

– Eg liker tanken på at om nokre månader sit det kanskje ein makedonsk frisør, ein bulgarsk student og ein serbisk komiker og les boka mi på sitt eige språk. Northern Stories har gjort ein kjempefin jobb med å få novellene ut i verda.

I tillegg er novellen Ungane fra debutboka Ein gong var dei ulvar blitt film. Filmskaper Ina Therese Lerner Grevstad og produsent Stine Blichfeldt har laget filmen i samarbeid med produksjonsselskapet Them Girls.

– Eg gjekk mykje og tenkte på ungane det handlar om mens eg skreiv. Det blir rart å sjå dei i levande live på skjermen, sier Therese Tungen. Filmen er snart underveis til utenlandske festivaler før den settes opp i Norge. Premieredato er foreløpig uviss.

 

(Foto: Rolf M. Aagaard)