«Terapeuten» blir film

Helene Flood. (Foto: Fred Damiens)

Helene Floods "Terapeuten" skal til Hollywood.

– Dette er så gøy! Det er en type nyhet som det er vanskelig å ta helt innover seg, fordi det er så stort. Som forfatter er du langt på vei eneveldig i universet du lager, mens nå gir jeg historien fra meg til noen andre, som skal tolke den. Det er klart det også er en rar følelse, sier Helene Flood.

Det er det amerikanske produksjonsselskapet Anonymous Content som har sikret seg filmopsjonen på Floods debut Terapeuten (Aschehoug). Anonymous Content står blant annet bak suksesser som True DetectiveThe Revenant og Mr. Robot.

– Vi hadde flere tilbud på filmrettighetene, men da Anonymous Content kom på banen kjentes det veldig riktig å gå for dem – de har gjort fantastiske ting, og vist stor integritet i det de lager. Fra første samtale vi hadde, kjentes det ut som om vi trakk i samme retning. Jeg tror ikke jeg kunne lagt teksten min i bedre hender, sier Flood.

Suksessdebut

Det er få debutanter forunt å få et slikt møte med bokbransjen slik Helene Flood har.  Terapeuten var en av de store snakkisene på bokmessen i London i fjor, og rettighetene ble solgt til 23 språk allerede før norsk utgivelse høsten 2019.

– Boken som nå er solgt til 28 språk vil bli lansert i en rekke land i det kommende året, melder Floods Annette Orre i Oslo Literary Agency.

Her hjemme ble Terapeuten ble også nominert til Bokhandlerprisen og fikk strålende norske anmeldelser. Blant annet skrev BOK365s anmelder at boken var en «Suveren thriller-terapi».

Flere adapsjoner fra agenturet

Flood er ikke den eneste av Oslo Literary Agencys forfattere som skal adapteres til skjerm. I januar kom også nyheten om at Simon Strangers Leksikon om lys og mørke (Aschehoug) skal adapteres til TV.

– Dette hadde jeg ikke en gang drømt om. At et internasjonalt selskap vil lage en TV-serie av boken gjør meg både takknemlig og glad. Jeg er utrolig spent og gleder meg til å se resultatet, sa Simon Stranger.

Film og tv-rettighetene til Strangers bok er solgt til NENT Studios, som blant annet har stått bak «Okkupert» og «Wisting».

Det meldes ikke om når produksjonen går i gang på hverken Flood eller Strangers bokadapsjoner.