Teams for evigheten?

NORSK BOKHANDEL: Hvordan skal vi møtes når krigen mot pandemien er vunnet? – Vi skal definitivt ikke tilbake til gamle rutiner, fastslår Norli-sjef John Thomasgaard (bildet).

Noen hyller de nye digitale møtemulighetene og tilhørende tidsbesparelse, andre hevder at de er så lei av Teams og Zoom at de holder på å kaste opp. Hva tenker bokhandel-toppene om den digitale møtefremtiden i sin kjede når høsten kommer. Er det tilbake til gamle rutiner, eller har de fått noen mer varige nye?

Varige nye vaner

KINE SØBY: – Åpner for kjappe beslutninger.

– Teams har absolutt kommet for å bli. For oss å kunne møte alle butikksjefene i 151 butikker på en gang uten å treffes fysisk er en ny verden. Vi kan ta kjappe beslutninger og informere en hel kjede i løpet av kort tid. Vi har definitivt fått nye vaner som har kommet for å bli, fastslår Kine Søby, konstituert administrerende direktør i ARK-kjeden.

Heller ikke Norli-sjef John Thomasgaard tror det blir aktuelt med full retur til gammel virkelighet: – Vi skal definitivt ikke tilbake til gamle rutiner. Det vi har lært gjennom det siste året har løftet og effektivisert hele operasjonen betydelig.

«God blanding»

Men digitale møter er ikke optimale til alle formål, skal vi tro ARK-sjef Søby:

– Vi gleder vi oss enormt til å kunne treffes fysisk. Teams fungerer veldig fint til informasjonsmøter, men er mer krevende til workshop og kreative møter. Fremtiden vil bli en god blanding av fysiske og digitale møter, sier Søby.

Der får hun følge av Thomasgaard:

– Vi skal møtes igjen, men da kan vi investere mer i «møter» som gir energi og utbytte.

Bokråd på Teams

– Jeg tenker at vi har gjort varige endringer når det gjelder styremøtene våre. Vi kommer til å erstatte de fleste av disse med Teams-møter, Andre treff som bokråd, vareråd og høstkonferansen vår ønsker vi å ha som fysiske møter straks det er mulig, sier Helén Foss, leder i Fri Bokhandel, men legger til at Bokråd-møtene nå i mai foregår på Teams.