Strawberry kjøper Juritzen

Strawberry Publishing har i dag kjøpt Juritzen Forlag og vil umiddelbart overta driften.

Det skriver Petter Stordalen-eide Strawberry Publishing i en mail til forfatterne og venner av forlagsgruppen nå i ettermiddag. Der ønskes også nye forfattere og ansatte velkommen inn i det de kaller «vår forlags-familie».

Forlaget opplyser også at Arve Juritzen vil være tilknyttet Strawberry Publishing i en overgangsperiode.

Barnebokforlaget juritzen jr. og selvpubliseringsforlaget Kolofon blir ikke en del av avtalen og skal drives videre av Arve Juritzen som tidligere.

Les også: Stordalen: – Har ambisjoner

Nytt navn og nye ansatte

Juritzen forlag får i prosessen nytt navn, som blir Pioner forlag.

Blir med i en overgangsperiode: Arve Juritzen

Vider skriver ledelsen at de neste dagene vil gå med til å bli kjent med nye forfattere og to nye ansatte, produksjonsansvarlig Nina Juul og redaktør Anne-Kristin Strøm som vil bli en ytterligere styrking av vår organisasjon.

«Forhandlingene har pågått siden før jul, og vi er glade for at vi har kommet fram til en avtale som alle parter er fornøyd med. Når vi nå tar over stafettpinnen etter Arve Juritzen, ønsker vi å la oss inspirere av hans ureddhet, pågangsmot og ukonvensjonelle tilnærming til forlagsbransjen, og gleder oss til å gå inn i 2019 som en enda større og sterkere forlagsgruppe.»

Fornøyd forlegger

Jørn Lier Horst er deleier og forlegger i Strawberry-forlaget Capitana og han er glad for å få flere av forfatteren på Juritzen på laget.

– Spennende, sier forlegger Jørn Lier Horst. Foto: Vebjørn Rogne

– Jeg er jo en del av Strawberry gjennom Capitana, og jeg ønsker å bygge videre på den delen som handler om krim- og spenningslitteratur. Der har jo Juritzen noen sterke navn, sier Jørn Lier Horst til BOK365. – Jan Erik Fjell har lenge vært en av mine favoritter, Jørgen Jæger er blitt en stor publikumsfavoritt og Jørgen Brekke kjenner jeg godt fra da vi var sammen i Gyldendal. Fra mitt ståsted skal det bli spennende å få det trekløveret med i Strawberry, sier Horst.

 

BOK365 kommer tilbake med mer.