Stordalen: – Har ambisjoner

- Oppkjøpet er et viktig ledd i vår ambisjon om å styrke oss i bokbransjen, sier Petter Stordalen.

Strawberry Publishing har i dag kjøpt Juritzen forlag og vil overta driften med umiddelbar virkning. Juritzen forlag skifter samtidig navn til Pioner forlag. Strawberry Publishing eies av Petter Stordalen, Magnus Rønningen og Jonas Forsang og omfatter fra før spenningsforlaget Capitana, sakprosaforlaget Pilar, det skjønnlitterære forlaget Armada og barnebokimprintet Canoa.

– Oppkjøpet er et viktig ledd i vår ambisjon om å styrke oss i bokbransjen, sier Petter Stordalen. – Arve Juritzen har vært en utfordrer i forlagsbransjen og hadde i flere år stor suksess med sin ukonvensjonelle tilnærming. Vi synes det er spennende å ta over stafettpinnen etter ham.

– Er gründer, ikke en drifter

– Etter 13 år som ansvarlig for Juritzen forlagene er det flere grunner til at jeg har valgt å sende stafettpinnen videre. Jeg er først og fremst gründer, ikke en drifter, derfor gleder jeg meg til å kunne nullstille meg og igjen tenke nytt og annerledes. Kolofon forlag og juritzen jr fortsetter som tidligere, og jeg vil i en periode fremover hjelpe de nye eierne med overtakelsen av juritzen forlag, sier Arve Juritzen.

TEAMER OPP: fra v. Petter Stordalen, Sarah Natasha Melbye, Jonas Forsang og Arve Juritzen.

Juritzen forlag har omsatt for rundt 25 millioner i året de siste årene og er kjent for sterke forfatternavn som Jørgen Jæger, Jan-Erik Fjell, Jørgen Brekke, Knut Nærum og Cecilia Samartin. I fjor meldte også Ari Behn overgang til forlaget med en mye omtalt 7-boks kontrakt.

Les også: Strawberry kjøper Juritzen

– Perfekt start på året

– Dette er en perfekt start på det nye året, fastslår forlegger Jonas Forsang i Strawberry Publishing. – Juritzen forlag har vært kreative og uredde, og har bygget flere litterære karrierer som har blitt omfavnet av det norske folk. De gjorde det med Cecilia Samartin, og de gjorde det med Jan-Erik Fjell og Jørgen Jæger. Det er en arv vi gleder oss til å forvalte videre.

Forlagssjef Sarah Natasha Melbye i Strawberry ser frem til å styrke forfatterstallen med et knippe krim-profiler:

– Utgivelser fra forfattere som Jan-Erik Fjell, Jørgen Jæger, Jørgen Brekke, Knut Nærum og andre sterke navn vil styrke et allerede råsterkt litterært år for oss med. Nå gleder vi oss til å sette oss ned og legge framtidsplaner sammen med de ansatte og forfatterne i nye Pioner forlag. Vi lyktes med mye i 2018, men ser verdien og viktigheten av å vokse. Nå ser vi fram til å styrke vår stall av dyktige forfattere, samtidig som vi stadig utvider vår utgivelsesprofil.