Store penger for psykiater-roman

London-bokmessen er i gang, med en amerikansk professor, en 97 år gammel kvinne og en gammel kjenning fra X-Files i hovedrollene.

Allerede ved inngangen til London-bokmessen skjer det ting på rettighetsfronten: En debutroman om en psykiater er solgt for et sjusifret dollar-beløp og Granta har skrevet kontrakt med en 97 år gammel forfatter. 

Professor DeSales Harrison ved Oberlin College har solgt rettighetene til sin debutroman The Waters and the Wild til Kate Medina hos Penguin Random House (PRH). Forlaget signerte en avtale om to bøker med Clegg Agency for et sjusifret dollar-beløp, melder Publishers Weekly.

 

Ikke selvmord?

The Waters and the Wild handler om en psykiater som mistenker at hans klients død likevel ikke er et selvmord. Agent Bill Clegg beskriver romanen som «en briljant koreografert og fengslende historie om desperate fedre, tapte døtre og veien vi er villige til å gå for å oppnå revansje og tilgivelse.»

Bokmessen i London, en av de fire store internasjonale bokmessene, er i gang. Manus og bokrettigheter presenters, selges og kjøpes. Alle jakter på «det neste store» eller noen skjulte små skatter.

 

Het auksjon

Thorson har sikret seg de britiske og amerikanske rettighetene til We, en selvhjelpsguide for kvinner, av skuespiller Gillian Anderson (bildet), kjent ansikt som agent Scully i X-Files, og Jennifer Nadel. Boken ble solgt i en opphetet auksjon med ni forlag som budgivere. Forfatterduoens budskap er at alle kvinner må holde samme og ikke konkurrere mot hverandre.

We er en av de sjeldne bøkene som «knocks your socks off» og minner deg på hvorfor bok-publisering virkelig er viktig, uttaler Natalie Jerome hos Thorsons til Publishers Weekly. Boken er planlagt lansert i mars 2016.

 

Rutinert forfatter

Det er aldri for sent: Granta har kunngjort at de har sikret seg verdensrettighetene til en ny bok av 97 år gamle Diana Athill: Alive, Alive Oh! And other things that matter – planlagt utgitt høsten 2016. Athill, tidligere forlegger hos André Deutsch, skal reflektere over hva som virkelig er viktig når hun nå nærmer seg de hundre. Diana Athill har tidligere skrevet flere kritikerroste memoarbøker.