Sterk e-bokvekst i Danmark

PARHEST: Thomas Enger.

Abonnementstjenestenes inntog har gitt e-bokmarkedet fart. E-bøker utgjør snart 20 prosent av den danske roman-omsetningen.

Den skjønnlitterære e-bokomsetningen i Danmark skyter fart etter at abonnementstjenestene har inntatt vårt naboland i sør.

 

Steffen Sørensen, direktør for e-bokdistribusjonsplattformen Publizon, sier han ikke blir overrasket hvis e-boksalget når 20 prosent av den skjønnlitterære omsetningen i andre halvår 2014. Det er i så fall det mangedobbelte av den norske e-bok-andelen.

 

Abonnement gir økningen

–På e-bokmarkedet er det særlig på det skjønnlitterære området den store økningen skjer. Det er ingen tvil om at det er abonnementstjenestene som besørger veksten. Salget av enkelteksemplarer er også i vekst, men langt fra i samme tempo som abonnementene, sier Steffen Sørensen til det danske nettmagasinet BogMarkedet.

I første halvår 2014 utgjorde de skjønnlitterære e-bokutgivelsene 15,5 prosent av det skjønnlitterære salget.

 

Thomas Enger

Norske Thomas Enger er lydbok-bestselgeren gjennom danske Publizon akkurat nå.
(Foto: Modtryk)

 

 

Ingen vekst for faglitteraturen

Den samme eksplosjonen uteblir på det faglitterære området. Særlig er det mange skjær i sjøen for lærebøkene.

– Vi ser ingen vekst for fagbøkene på e-bokområdet og det skyldes først of fremst utgiveres angst for kannibalisering, herunder piratkopiering. Men noe må skje også her. Vi har å gjøre med en generasjon studenter, som etter hvert ikke vil ønske å bære rundt på papirbøker, sier Sørensen til BogMarkedet.