Startskudd for Mammutsalget

"Gutta i trehuset med 13 etasjer" av Andy Griffiths (bildet) og Terry Denton er den mest forhåndsbestilte boka på Mammutsalget, som starter i mandag.

En av de mest populære kategoriene på Mammut er barnebøker. Så også i år.

Barneboken Gutta i trehuset med 13 etasjer av Andy Griffiths (bildet) og Terry Denton er den mest forhåndsbestilte enkelttittelen på Mammutsalget. Elena Ferrantes Mi briljante venninne er den mest populære romanen, mens den mest forhåndsbestilte sakprosatittelen er Sjarmen med tarmen av Giulia Enders.

 

1200 titler

– På Mammutsalget finner du bestselgerne du ikke har rukket å lese enda, de smalere titlene du har planlagt å lese, og alle bursdagsgavene du har tenkt å gi i år, til en uslåelig pris, sier Anne Jorunn Skogøy, prosjektleder for Mammutsalget.

Over 450 bokhandlere gjør seg nå klar til Mammutsalg. E-bøker er også med på Mammut, og nytt av året er nedlastbare lydbøker. I alt er det over 1200 titler på årets salg – cirka 820 papirbøker og 450 e-boktitler. Utvalget spenner fra romaner og krim til biografier, dokumentarer, praktbøker og mange spennende bøker for små og større barn.

Over 80 prosent av titlene på årets Mammut har aldri vært på Mammutsalg før.

Mammutsalget er det største boksalget i Norge, og er et samarbeid mellom Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen. I år er det 132 år siden det aller første store boksalget fant her til lands.

 

(Foto: Fontini)