Spekeskinke til folket

Atle Antonsen og Johan Golden er bokhøstens popstjerner. Bokhandlere melder om det største publikumsrushet siden Snåsamannen.

Statsråd vant spekeskinke seiler opp som årets mest populære humorbok. Boka til parhestene Atle Antonsen og Johan Golden er nå trykket i fem opplag, i totalt 50 000 eksemplarer.

Nå er Antonsen og Golden er duoen på turné i bokhandelen og rapportene beretter om fulle hus overalt:

Bokhandlerne kan fortelle om køer de ikke har sett siden Snåsamannen var på besøk, forteller markeds- og informasjonssjef Torgeir Husby i Gyldendal.

 

Fra Misjonen til Madla

Konseptet bak Statsråd vant spekeskinke er enkelt nok: Lokale nyheter presentert på en humoristisk måte har vært en slager i radioprogrammet Misjonen i P4 i flere år, og de beste sakene er nå samlet mellom to permer.

Humor-duoen begynte sin signeringsferd landet rundt allerede i oktober, på Madla: Det er alltid med et snev av uro du tar profilerte kjendiser med ut på boksignering. Svært få forfattere trekker mye folk til slikt, så du må forberede dem på at det ikke akkurat blir opptøyer. Men her traff vi planken allerede fra Dag 1. Notabene på Madla gjorde en kjempejobb, det var kø og stor suksess. Slik har det fortsatt. Alltid masse folk og ofte over hundre solgte bøker i løpet av en drøy time, forteller Torgeir Husby.

 

På veien frem til jul

Antonsen og Golden har vært svært aktive på signeringsfronten og har besøkt bokhandlere fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Reiseruten har gjerne vært påvirket av Johan Goldens omreisende weekend-show, og de to har opptrådt både sammen og alene. Og ennå er det ikke slutt:

Antonsen og Golden kommer til å være på veien nesten frem til jul, så det kan by seg flere sjanser til å få en signatur eller to, sier Torgeir Husby.