– Som en topplass i OL!

Norskamerikansk juledrøm inn på bestselgerlisten i USA

Den ”norske” bildeboken Juledrømmen med fotografier av Per Breiehagen fra Ål og tekst av hans kone Lori Evert, suser inn på femteplass på New York Times’ bestselgerliste for barnebøker. Boken, som er et juleeventyr med fantastiske fotografier, forteller historien om lille Anja som drar ut for å finne julenissen og underveis får hjelp av en rekke snille dyr.

lori_evert_og_per_breihagen

Lori Evert forteller at hun fikk ideen til boken da hun så et fotografi med datteren Anja og et reinsdyr. Slik begynte et fireårig familieprosjekt i samarbeid med mann og datter, som til slutt ble til Juledrømmen.

 

Som en topplassering i OL

The Christmas Wish, som den heter på engelsk, kom ut i USA i september, mens den norske utgaven har vært i butikkene en måneds tid.

Forlegger Arve Juritzen, som ble oppmerksom på den norskamerikanske boken via en agent, sier til BOK365 at det å komme inn på en femteplass i USA er jevngodt med å bli nummer fem i OL.

– USA er verdens største bokmarked. Det er uhyre vanskelig å hevde seg der. Suksess i USA og den oppmerksomheten det gir, betyr hjelp i den evige kampen om å nå frem til leserne, sier Juritzen. – Dette er en bok med unike bilder som må ses, og vi håper bokhandlerne nå vil sette den frem, slik at folk kan få oppleve de fantastiske bildene.

Velrenommert fotograf

Per Breiehagen er en renommert fotograf i USA og jobber for magasiner som bl.a. National Geographic, New York Times Magazine og Fortune. Han bor med sin familie i Minneapolis, men reiser over hele verden og tar bilder.

Som om det ikke var nok å komme inn på New Tork Times’ bestselgerliste, inntar The Christmas Dream også toppen av Amazon.coms salgsliste for europeiske barnebøker.

Ifølge forlaget Juritzen jr. er Juledrømmen først og fremst en bildebok for barn, men de spektakulære fotoene gjør at boken også kan leses som en coffetable bok for voksne, da med fotografiene som det bærende element.