ARKs barnebokpris til Tom Egeland

10 000 barn har talt: «Katakombens hemmelighet» er årets beste barne- og ungdomsbok.

Jakten på den beste barneboka er over og fagjuryen har talt: Tom Egelands Katakombens hemmelighet er årets beste bok for den yngre garde. Fagjuryen består i dette tilfelle virkelig av fagfolk: ca. 10 000 femte-, sjette-, og syvendeklassinger fra flere hundre skoler over hele landet har kommet frem til årets vinner.

Tom Egelands første bok for ungdom er en intens spenningsroman om livets – og dødens – mysterier. 14 år gamle Robert blir med moren til Roma for å utforske en katakombe – en gammel gravplass. En kveld tar han seg ned i katakomben. Alene. Tror han… Boken har blitt svært godt mottatt. Frid Feyling i VG trillet terningen til en sekser: «Fulltreffer for ungdom. (…) Egelands kunnskap om historiske hendelser og sikre sans for dramatikk tilfører noe nytt til ungdomslitteraturen. ‘Katakombens hemmelighet’ går garantert rett hjem hos unge lesere.»

I tillegg til barnas anerkjennelse, heder og ære, får årets prisvinner 25 000 kroner og et litografi av Lars Elling. Prisen ble i år utdelt for 12. gang. ARKs Barnebokpris er unik, da det er den eneste prisen hvor det er barna selv som får velge sin favoritt gjennom ulike aktiviteter sammen med lærer og skolebibliotek.

 

Vinner av ARKs barnebokpris 2013:

Tom Egeland Katakombens hemmelighet (Aschehoug)

 

Øvrige nominerte:

Heidi Linde: Pym Pettersons mislykka brevvenn (Gyldendal)

Lars Joachim Grimstad Barna som forsvant (Aschehoug)

Tonje Tornes: Kire 1: Hulder (Gyldendal)

Arne Svingen: Fluesommer (Gyldendal)