Slutter i Aschehoug

MENER TILLIT ER SENTRALT: Kari Spjeldnæs.

Forlagsdirektør Kari Spjeldnæs har sagt opp sin stilling og slutter i forlaget.

I en melding sendt ut til Aschehoug-forfatterne i dag, melder Kari Spjeldnæs at hun slutter i stillingen som forlagsdirektør. Hun skriver at det er på tide å gjøre noe nytt:

«Forlagsbransjen representerer et fag i kontinuerlig utvikling. De siste femten årene har jeg hatt gleden av å følge og drive denne utviklingen fra en enestående posisjon i Aschehoug forlag. Det har vært en stor glede av et arbeidsliv, i møte med dyktige forfattere og viktige bøker, i arbeid med å drive fram manuskripter til ferdige bøker for å erobre bokhandlere, bokelskere og ufattelig mange lesere av ulikt slag – som en del av landets beste forlagslag, med landets beste forfatterlag.

Etter femten innholdsrike år har jeg bestemt meg for å slutte i Aschehoug. Jeg har jeg sagt opp jobben min som forlagsdirektør i Aschehoug Litteratur for å gjøre noe nytt, noe jeg ennå ikke vet hva er. Jeg skal fortsette å dele og lede engasjement, kunnskap og erfaring. Jeg skal fortsette å samarbeide med flinke folk som får fram det beste i meg og andre, men det blir i nye konstellasjoner. Hvilke vil jeg bruke litt tid på å finne ut av. Siden oppsigelsestiden min løper noen måneder fram i tid, slutter jeg heller ikke umiddelbart. Jeg ser fram til spennende og viktige Aschehoug-oppgaver før arbeidslivet tar en ny retning.»

 – En modig beslutning

– Det er en alvorlig og viktig beslutning for meg, og en modig beslutning, sier Spjeldnæs til BOK365.

 – Hvorfor er den modig?

– Jeg tenker at det å velge å forlate en jobb og et forlagshus som har så mange fantastiske mennesker knyttet til seg, som er et godt sted å være, det skal litt til. Men nå forfølger jeg mitt eget motto om at jeg alltid skal sørge for at jeg lærer noe nytt. Jeg kjente på at jeg vil fortsette å lære, og da er det riktig å flytte på seg.

Spjeldnæs har ikke fått en ny stilling.

– Jeg har sagt opp uten å ha ny jobb å gå til, og i det ligger det modige. Jeg gjør det uten å ha noe bestemt foran meg, og det gjør også at jeg tenker på dette som ganske spennende og at jeg tenker på meg selv som privilegert fordi jeg har mye erfaring og kan mye, så jeg tenker at den sjansen tar jeg.

Vil ha god fortsettelse

 – Forlater du nå bokbransjen?

– Jeg vet ikke, det er helt åpent. Jeg slutter ikke i Aschehoug fordi jeg vil forlate bransjen, men fordi jeg har lyst til å gjøre noe annet, lyst til å sette meg for den utfordringen å gjøre noe jeg ikke vet hva er.

Når Spjeldnæs har sin siste dag i Aschehoug er usikkert. Oppsigelsestiden går utover hele våren.

– Jeg skal ikke slutte med en gang. Det er viktig å si at jeg er glad i forlaget, og vil at fortsettelsen skal bli god. Og det vet jeg den kommer til å bli, for det er så mange flinke folk her. Det kommer jeg til å være opptatt av i månedene fremover.