Begynnelsen på slutten

Det er klart for åttende sesong av Game of Thrones. Nå er premieredato og ny sniktitt på sesongen klar.

Det er den mest etterlengtede sesongen av en TV-serie på flere år. Og nå er det klart at siste sesong av Game of Thrones får norgespremiere 15. april. Serien har premiere 14. april i USA, men norske fans trenger ikke vente lenge før de får se serien på norske skjermer:

– Nærmere bestemt vil den norske premiere finne sted 03.00 natt til mandag 15. april, skriver Isabell Langvatn Goren i HBO Nordic, til NRK.

Sniktitt på serien

I tillegg til avsløringen av premieredatoen, fikk også fansen en sniktitt på den nye sesongen. Her er Jon Snow tilbake i Winterfell, og møter Sansa og Arya Stark i familiens gravkammer. Her oppdager de at de selv har fått plass, før isen begynner å snike seg mot dem. Og de gjør seg klare til kamp.

Game of Thrones-serien er kjent for å hensynsløst ta livet av karakterer, uansett hvor store roller de har eller hvor elsket de er av publikum. Hvorvidt teaser-traileren er et frempek på at flere store karakterer mister livet i siste sesong er usikkert. Det som er sikkert er at det er duket for et stort slag mot The Night King, og at vinteren helt klart er kommet til Winterfell.

30 millioner seere

Game of Thrones er basert på bøkene til George R.R. Martin, En sang om is og ild. Første sesong hadde premiere i 2011, og ble raskt en publikumssuksess. Serien har siden den gang mottatt 47 Emmy-priser, i tillegg til flere nominasjoner til Golden Globe. I sesong syv hadde seertallet vokst til rundt 30 millioner seere per episode. Norske Kristoffer Hivju har også fått en større rolle i seriens senere sesonger.

Den siste sesongen vil bestå av seks episoder.