Slår sammen bokhandlerselskap

Akademika, EBOK.NO og Haugen Bok fusjonerer.

De tre Vigmostad og Bjørke-eide selskapene er meldt inn for fusjon fra nyttår, og vil bli slått sammen til ett aksjeselskap.

 

Ifølge bokhandler Arnstein Bjørke i Vigmostad & Bjørke får fusjonen ingen praktisk betydning for kundene.

– Men det forenkler litt internt i tillegg til at vi sparer noen kostnader, sier han til BOK365.

 

Solide merkevarer

Det er tre solide merkevarer som nå slås sammen. Det tidligere Schibsted-eide EBOK.NO var med på lasset da Vigmostad & Bjørke overtok Schibsted Forlag i sommer, mens fagbokhandel-kjeden Akademika ble V & B-eid våren 2014. Senere ble ogsåstudentbokhandelene Studia og Akademisk Kvarter overtatt. Akademika er nå Norges største studentbokhandel.

Nettbokhandelen haugenbok.no, er Norges største nettbokhandel og har vært heleid av Vigmostad og Bjørke siden 2012.

– Vi har god tid til å bestemme navnet på det nye aksjeselskapet, sier Arnstein Bjørke. – Det viktige er at alle tre fortsetter som før med sine respektive merkevarenavn, så for kundene blir det egentlig ingen forskjell.

 

DSC01045
Handler og fusjonerer: Arno Vigmostad (t.v.) og Arnstein Bjørke.

 

Handler og handler

Konsernet Vigmostad & Bjørke har handlet kraftig de siste årene. Årets bombe i forlagsbransjen var oppkjøpet av Schibsted Forlag og EBOK.NO tidlig i sommer. Tidligere har V & B kjøpt Piratforlaget, Eide, Tun og Silke forlag. Vigmostad og Bjørke er i dag Norges fjerde største forlagshus med over 400 ansatte og en omsetning på over 800 millioner .

Konsernet er suverent størst på studentmarkedet med sine Akademika-kjede, og har lenge vært størst på netthandel med sitt eierskap i Haugenbok.no.

 

 

 

 

Les også: Puster Aschehoug i nakken