Sikrer seg Brown og Ferrante

Danske Politiken kjøper forlagshuset Hr. Ferdinand og sikrer seg profilerte forfattere.

JP/Politiken Forlag kjøper forlagshuset Hr. Ferdinand og deres to imprints Don Max og C&K – som har spesialisert seg på oversatt litteratur. På forlagshusets liste er forfatterprofiler som Dan Brown, Elena Ferrante, Stephen King, Alaa Al-Aswany og Lena Dunham.

 

– Perfekt match

– Vi er glade og stolte over å overta Hr. Ferdinand, C&K og Don Max.  Alle tre har hatt stor suksess med å utgi oversatt litteratur med det ambisiøse målet å kombinere høy litterær kvalitet med kommers, sier Lene Juul (bildet over), administrerende direktør i JP/Politiken Forlag. – Dette er en perfekt match for oss og vil styrke vår posisjon I det danske bokmarkedet.

 

PÅ DANSK VANDRING: Stephen King (Foto: Shane Leonard)

 

Solid og ambisiøst

Hr. Ferdinand ble stiftet i 2003 som et selskap tilknyttet det islandske forlagshuset Bjartur. Forleggerne/eierne Snæbjorn Arngrimsson og Susanne Torpe mener JP/Politiken Forlag er rett adresse, når de først har valgt å selge Hr. Ferdinand, C&K og Don Max:

– Det er et solid, ambisiøst og troverdig forlagshus, som på alle tenkelige vis vil ta vare på våre fantastiske forfattere. Vi har jobbet mange år i forlagsbransjen og vil savne det sårt, men vi er likevel overbeviste om at tiden er rett for oss til å søke nye veier.

 

Strøksnes-suksess

Hr. Ferdinand, C&K og Don Max vil fortsette som egne imprints også hos JP/Politiken Publishers med Line Miller som forlegger for alle tre. Miller kommer fra rollen som rettighetsredaktør for skjønnlitteratør hos JP/Politiken.  Andrea Fehlauer startet Don Max i 2014 som imprint under Hr. Ferdinand, og vil fortsette som seniorredaktør der. Don Max’s ferskeste suksess er den danske versjonen av Morten Strøksnes’ Havboka (Havbogen).

 

(Foto: JP/Politiken Forlag)