Tiger går til Goliat

– Kanskje satset vi for bredt, sier Tiger Garté, som forlater hjertebarnet Tigerforlaget til fordel for Mark Jørgensen og Goliat.

Det er ikke bare i fotballens verden overgangsvinduet er åpent nå i sommer. Tre års samboerskap og sameierskap med Aschehoug er over, og Tiger Garté går til Goliat Forlag og en forlegger-rolle der.

– I løpet av de tre årene vi har samarbeidet med Aschehoug har vi fått til mye positivt, blant annet har vi løftet frem norske debutanter med høye salgstall og også arrangert to Debutantfestivaler med forfattere fra alle forlag, sier Tiger Garté.

Det ble et relativt kort liv for Tigerforlaget i denne omgang. Hva var det dere ikke fikk til?

– Hvis jeg skal se etter noe vi kunne gjort annerledes der, så har kanskje satsingen vært for bredt anlagt.

 

Sommersuksess med May

– Nå ser jeg frem til og har stor tro på å jobbe fokusert med krim. En slik spissing vil være enda mer fordelaktig for våre forfattere, sier Garté om sin nye rolle i Goliat.

Goliat forlag ble etablert i 2015 av forlagssjef Mark Jørgensen, mest kjent som frontfigur og eier av Front Forlag. Denne sommeren har Goliat hatt stor suksess med blant andre krimforfatter Peter May og første oversatte boka i Lewistrilogien, Svarthuset (oversatt av Ragnhild Aasland Sekne). Boka har fått terningkast 6 i Dagbladet, Adresseavisen og Stavanger Aftenblad, og er allerede trykket i nye opplag.

– Forlaget er nå i en vekstfase og sikter på å bli et enda tydeligere krim-forlag. Det er nå vi skal tiltrekke oss både nye og etablerte forfattere, og Tiger er hentet inn for å bidra i denne prosessen, sier Mark Jørgensen.

 

Har jobbet sammen før

Før han startet Tigerforlaget, jobbet Garté som redaktør i Juritzen Forlag:

– Jeg har hatt lyst til å jobbe med Mark helt siden jeg ble kjent med ham fra min tid hos Juritzen. Nå er timingen riktig. Satsingen i Goliat har jeg veldig tro på, og jeg tror vi i forlaget utfyller hverandre godt med tanke på våre styrker. Her får jeg muligheten til å jobbe med forlagets satsingsområde innenfor krim og kan samtidig utnytte min kompetanse innenfor markedsføring og sosiale medier. Nå skal Goliat bli det norske krimforlaget og vi skal være synlige og nå ut til mange lesere med utgivelsene våre.

 

DEN GANG DA: Tiger Garté (i midten) starter Tigerforlaget, sammen med Roger Pihl (t.v.) og Marius Hjeldnes i april 2014.

 

Exit Aschehoug

Tigerforlaget eies heretter av Garté og Roger Pihl, denne satsingen settes på «pause» og samarbeidet med Aschehoug er avsluttet. Garté vil nå konsentrere seg om Goliat forlag, som flagger betydelige ambisjoner og forventer en dobling av omsetningen inneværende år og opp ytterligere 50 prosent i 2018. I fjor hadde Goliat en omsetning på 5 mill. kr og et driftsunderskudd på drøye 0,3 mill. kr.

Går du også inn på eiersiden i Goliat?

– Nei, det er ikke diskutert, sier Tiger Garté.

 

 

Hovedbildet: Forlagssjef Mark Jørgensen og ny forlegger Tiger Garté.