Shanmugaratman fikk NTBs språkpris

BLIR PRISET: Yohan Shanmugaratnam (foto: Ilja C. Hendel)

Klassekampen-journalist Yohan Shanmugaratman ble tildelt NTBs språkpris for 2023 under Nordiske Mediedager i Bergen torsdag.

– For en enorm ære! Jeg er takknemlig, rørt og rett og slett utrolig stolt – ikke minst når jeg ser listen over tidligere vinnere, sier Shanmugaratnam, som har jobbet som både utenriksredaktør og journalist i Klassekampen og skrevet flere bøker.

– Han behandler kompliserte temaer med innsikt og genuin nærhet til stoffet. Det gir et inntrykk av ærlighet og en skribent som er både åpen og sårbar, sier juryleder og NTB-redaktør Ole Kristian Bjellaanes.

Prisen, som er blitt delt ut siden 2007, blir hvert år tildelt en redaksjonell medarbeider som utmerker seg med et godt skriftlig nyhetsspråk gjennom hele året.

Shanmugaratnam, som er født på Sri Lanka, er den første som ikke har norsk som morsmål som er blitt tildelt prisen.

– Det er ekstra spesielt for meg å få denne prisen. Da jeg kom til Norge og begynte på skolen, kunne jeg ikke noe norsk. Jeg skulle gjerne fortalt den seksåringen, som slet i ekstraundervisningen den gangen, at han en dag kom til å motta en språkpris her. Jeg tar den med meg som en personlig påminnelse og en stor oppmuntring i skrivingen videre, sier Shanmugaratman.