Sex, svindel og hevn

Gjennom sitt nettverk har dørvakten Kiran hatt tilgang til rikelig med dop og raske penger. Men nå har han fått nok. Han ønsker å bryte med sine kriminelle venner, starte et eget utested og gifte seg med sin kjære Erica. Han skal bare gjennomføre en siste banksvindel først ...  

Forfatter: Christian René Wold

Aktuell med: Spenn (Aschehoug)

Oslo, 2003, Sex, svindel og hevn. Det er ondt blod i Oslos underverden, Spenn tar med leseren inn i ganske ubeskrevne miljøer.

Hvorfor skrev du akkurat denne boken?

Boken er en frittstående fortsettelse i serien om Oslos underverden på begynnelsen av 2000 tallet, og er planlagt å strekke seg til 2010.

Tre favoritter:

Stephen King, The Shining. Ondskap i bokform, liker hvordan forfatteren blander overnaturlige hendelser med menneskelig galskap.

Lars Saabye Christensen, Beatles. En uforglemmelig generasjonsroman med Oslos vestkant som ramme.

Ingvar Ambjørnsen, Den mekaniske kvinnen. En sliten privatdetektiv i en av verdens mest spennende byer, her ser man nesten ølfluene fly i lufta mens man leser.

Uslipt diamant: 

Brett Easton Ellis, Glamorama. En ganske sprø og uforståelig roman som ikke tok av som forfatterens tidligere verk, men som absolutt fortjener oppmerksomhet.

Sist leste bok:

Sidsel Dalen, 21 dager. Altså, Dalen treffer deg når du leser denne. Et mesterverk.

Hvordan jobber du?

Jeg jobber overalt, i og med at jeg skriver mye fra Oslo har jeg med meg nødvendig redskap og sitter gjerne og skriver der handlingen foregår. Nesten som om jeg ser handlingen foran meg da jeg jobber. Anbefales! Ellers sitter jeg helst og redigerer tekst om natten da det er helt stille, bortsett fra en vinylplate som snurrer på lavt volum i arbeidsrommet mitt.

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt stevnemøte med?

Lisbeth Salander, heltinnen i Millennium sagaen. Jeg føler at Salander-skikkelsen er såpass interessant at jeg sikkert kunne snakket med henne i dagevis.

Hvem blir neste norske nobelprisvinner i litteratur?

Altså, dette er et vanskelig spørsmål. I og med at det er nitti år siden en norsk vant sist, og verden er såpass forandret i våre dager har jeg ikke noe klart svar på dette. Melder pass her. Men hvis det går på hvordan man setter sammen ord til setninger så er Lars Saabye Christensen min klare favoritt. Får gåsehud når jeg leser ham.

Hvis du var kulturminister for en dag?

Vel, la oss bare si det sånn at jeg gjerne ville lagt gode rammer for inkludering av samfunnets underdogs da det gjelder alle former for kunst. Det er ofte disse som jobber hardest og som får minst tilbake.

Facebook og sosiale medier – fest eller kolera?

Vi har vel alle kommet til det punktet at det er for sent å snu. Hvem kan med hånda på hjertet si at man klarer seg uten over lengre perioder. Det er bare å se seg rundt på bussen hver morgen så får man dette bekreftet. Nå må man heller lære seg selv å begrense seg, og ikke surfe på ebay når man leverer barna i barnehagen.

Et jordbærsted utenom det vanlige på nettet:

Jeg samler på vinyl og er veldig glad i Discogs hvor jeg kan søke og bestille skiver helt til solen går ned.

Fjellklatring med Jo Nesbø eller lang lunsj med Linn Ullmann i Central Park?

Jo Nesbø og fjellklatring, altså, selv om vi er på samme forlag så hadde jeg satt pris på å tilbringe tid med denne mesteren, og helst da i rolige omgivelser selv om det sikkert hadde foregått langt over bakken.

Dessuten har jeg trålet Central Park opp og ned da jeg bodde der på slutten av nittitallet. Rulleskøytediskoet hver søndag anbefales, men jeg tviler på at jeg hadde fått med Linn Ullmann på akkurat det.

 

(Foto: Morten Andersen)