Setter han norgesrekord?

KLAR FOR TIMEVIS I BIL: Jørgen Jæger er klar for Tour de Jæger. (Foto: John Andresen))

I høst skal Jørgen Jæger besøke alle landets bokhandlere i forbindelse med utgivelsen av sin nye krim «Skjebnedøgn».

– Jeg ønsker å takke alle de fantastiske ansatte i landets bokhandlere ved personlig å komme på besøk til dem. De har støttet opp om alle utgivelsene mine og vært enestående. Siden jeg feirer 20 år som forfatter, kunne ikke timingen vært mer passende, sier Jørgen Jæger – som også feirer å ha solgt hele 1,2 millioner bøker.

«Tour de Jæger – hele Norge» starter 25. september i Vadsø og avsluttes lille julaften. Underveis blir det 479 stopp på veien.

– Mange vil nok beskrive dette for ren galskap, ler forfatteren og utdyper:

– Jeg ville aldri klart å selge 1,2 millioner bøker uten alle de dedikerte ansatte i bokhandel rundt omkring. Dette er min måte å si takk på. Så gjenstår det å se om jeg greier å gjennomføre hele turneen, sier Jæger.

Blandede følelser

For det er med skrekkblandet fryd at han legger ut på det ambisiøse prosjektet.

– Så vidt jeg vet har ingen forsøkt seg på noe tilsvarende tidligere. Det er ikke uvanlig at forfattere besøker bokhandlere, men alle 479 av dem? Jeg tror ikke det har skjedd før, så det er mulig at det blir norgesrekord, sier Jæger.

– Jeg elsker å sette meg hårete mål og finne nye måter å nå leserne på. Turnéplanen er ambisiøs, og jeg har jo blitt en voksen mann etter hvert. Kommer jeg til å klare det? Den som lever får se, legger han til.

Sitrende spenning

Med på Tour de Jæger er Skjebnedøgn, bok nr. 14 i serien om Ole Vik.

Denne gang møter vi Susanne Skogen som plages av en stalker. I tillegg er hun svindlet for alt hun eier av sin tidligere samboer. En sommerdag mens hun er på stranden, ringer sønnen Marius i panikk. Cecilie Hopen rykker ut og finner en drept mann utenfor huset deres. Ingen vet hvem han er, og Marius er forsvunnet.

Ole Vik har permisjon for å pleie sin kone Marte, som er livstruende skadet etter et knivangrep. Så skjer en uventet utvikling.