Sekshundre-og-tjuetretusen-femhundre!

Suksess uten ende: Jon Michelets "En sjøens helt-bøker" er nå oppe i et totalopplag på 623.500.

 

«Nytt opplag»-meldinger når sjelden våre spalter. I dag gjør vi et unntak for Jon Michelet.

 

Det er ikke fritt for at redaksjonens mailbokser gjennom høsten fylles opp med særlig to typer e-poster: 1: Gledesbudskap om strålende anmeldelser av forfatter X og boken Y – og 2: Gledesbudskap om nye opplag for forfatter X og boken Y. Som regel blir de liggende der.

 

Fire strake år

I dag gjør vi ett av våre sjeldne unntak: Jon Michelet har fått strålende kritikker og har nå toppet bestselgerlistene fire år på rad (!) med storverket «En sjøens helt». Denne høsten fortsetter suksessen med verkets fjerde bok, En sjøens helt. Blodige strender. Boken er så langt trykket i tre opplag. Det samlede opplaget på de fire «En sjøens helt»-bøkene, Skogsmatrosen, Skytteren, Gullgutten og Blodige strender, er nå på hele 623.500 eksemplarer. Opplagene fordeler seg slik: Skogsmatrosen: 215 000, Skytteren: 177 000, Gullgutten: 144 000, Blodige strender: 87 500.

 

Listetraver

En sjøens helt. Blodige strender ligger denne uken på 2. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste. Boken ligger på 1. plass på bestselgerlisten for norsk skjønnlitteratur og på 3. plass på bestselgerlisten for e-bøker. På høstbestselgerlisten i Bok & samfunn, som utkommer om få dager, er også Gullgutten inne blant Topp 10.